Fredagsintervjun: Fredrik Robertsson

Fredrik under fotograferingen för brittiska Lifstyle Magazine.
Fredrik under fotograferingen för brittiska Lifstyle Magazine.
Fredrik och Cameron Silver på Elle-galen 2014.
Fredrik och Cameron Silver på Elle-galen 2014.

Varje fredag bjuder vi på en kort intervju med en person som är inspirerande, modemodig eller bara all round fantastisk . Först ut är PR-mannen Fredrik Robertsson som har en helt galet snygg garderob.

Vem är du?

– Fredrik Robertsson. Grundare av Pretto PR tillsammans med Maria Lager.

Beskriv din stil med tre ord!

– Jag har två olika stilar. En maxad och en väldigt tråkig, vardaglig och vanlig. Så jag beskriver den som ambivalent, bipolär och schizofren. Till fest älskar jag allt som är stort, dyrt och färgglatt. På Elle-galan har jag burit kläder av papper och jag gillar att jobba med designers som tar fram plagg unika för mig. Jag gillar att tänja på gränsen och faktiskt använda dom där plaggen som man aldrig vet när man ska ha på sig.

Vilket är ditt modemåste för våren?

– Jag älskar kostymer i starka färger och syr just nu upp en jäkla massa hos Camilla Thulin. Med shorts till sommaren.

Vilket är ditt mest älskade plagg i garderoben?

– Mina Bea Szenfeld papperskreationer är något utöver det vanliga. Dom hänger på dockor i mitt vardagsrum som konst.

Vilket är ditt största modemoment? Och vilket är ditt värsta?

– Första gången jag fick gå på haute couture visningarna i Paris. Det var en otroligt mäktig upplevelse. Att sitta på samma rad som Carine Roitfeld och bakom Will Smith, prata med Stephen Jones om hattar och bli bjuden på middag av en prins från Saudiarabien var bara några av höjdpunkterna.

Mitt värsta? När resväskorna försvinner på diverse flygplatser. Då vill jag dö. Jag har som tur var aldrig blivit av med något permanent, men väskorna har varit borta i över en vecka vilket är jobbigt nog. När jag reser med något riktigt värdefullt har jag det alltid i handbagaget. Jag litar inte på någon, knappt mig själv heller!

Vad händer i ditt liv just nu?

– Jag har fullt upp med jobbet och har precis avslutat en plåtning med engelska Lifestyle Magazine, där jag visade upp delar av min garderob.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN