Olja 2.0

Uppdatera din skönhetsgarderob med redaktionens oljefavoriter

Oljetrenden håller sig fortfarande stark och numera är det inte bara håret vi oljar in lite extra. De senaste året har vår nya favoritingrediens tagit ett allt större steg in i hudvården. Här är de senaste och mest spännande oljeprodukterna just nu.

Cara Delevingne och de omtalade ögonbrynen.
Cara Delevingne och de omtalade ögonbrynen.

Ögonbrynsolja

Ja, du läste rätt. En olja för ögonbrynen. Varför? För att få dem att växa sig så tjocka och fina som Cara Delevnignes så klart! Rolla oljan över ögonbrynen innan du går och lägger dig för att återfukta, skydda och stimulera tillväxten. Innehåller oljor från sötmandel, rosmarin, lavendel och sandalträ.

Testa: ”Nourishing brow oil”, B the brow experts, cirka 180 kr

Serum och olja i ett.

The Body shop har nyligen lanserat vad de kallar en ”serumblandning i form av en lätt olja” som ska användas under natten för att återfukta och ge lyster till torr hy. Det här är alltså inte en renodlad ansiktsolja utan en kombination av mjukgörare och olja.

Testa: ”Vitamin E overnight serum-in-oil”, The Body shop, 285 kr

Olja i kräm

Varför bryta ett vinnande koncept? L'Oréal Paris tar sin Nutri gold-olja ett steg längre och lanserar krämen ”Nutri gold extraordinary oil-cream”. Krämen innehåller mikroinkapslad olja av rosmarin, lavendel och arganolja samt sheasmör för att ge huden en boost av fukt.

Testa: ”Nutri gold extraordinary oil-cream”, L'Oréal Paris, 179 kr

Oljetvätt

Absolut ingen nyhet, speciellt inte i Asien där man använd det här hur länge som helst. Men, i Europa är oljetvätten på framfart. Varför ska man då ha en sådan? Helt enkelt för att den löser upp smink utan att vara aggressiv mot huden. Antingen tvättar du enbart med oljetvätten eller så avslutar du med din vanliga tvätt.

Testa: ”Cleanse off oil”, Mac cosmetics, 235 kr

Inte en olja-olja

Inte heller håroljor är särskilt nytt under solen. Däremot hör håroljor som specifikt ska ge volym till fint hår till ovanligheterna. ”No oil oil for fine hair” från brittiska märket Percy & Reed ska användas i hela håret, från hårbotten ner till topparna, för att ge volym och vård. Oljebasen består av ricinolja som sedan blandas ut med silikoner och panthenol (ett provitamin till vitamin b5) som skyddar och mjukgör.

Testa: ”No oil oil for fine hair”, Percy & Reed, 165 kr

Håroljespray

Vill du ha alla fördelarna från en hårolja men utan att riskera att det blir för fett? Spana in Wellas smarta håroljespray i så fall! Innehåller arganolja, mandelolja och jojobaolja och skyddar håret mot yttre påfrestningar samtidigt som det ger glans och näring. Doftar dessutom fantastiskt gott av kolasnören!

Testa: ”Luxe oil light oil keratin protection spray”, Wella SP, cirka 218 kr

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN