Rania Shemoun Olsson: Det kom ett brev med bajs till TV4

Profilen om nya jobbet i ˝Nyhetsmorgon”

Rania Shemoun Olsson.
Rania Shemoun Olsson.

Hon har precis fått jobbet som programledare för ”Nyhetsmorgon” med Thomas Ritter.

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson är taggad och ser fram emot sändningarna med sin framtida jobbpartner.

– Jag gillar Thomas skitmycket.

Stort grattis till nya jobbet, hur känns det?

– Det känns jättefint och bra. Men jag tog ett snack med familjen innan jag tackade ja. Det här innebär att jag ska gå upp tidigt igen och göra det på heltid och det påverkar allas liv. Barnen har vant sig vid att jag jobbar sent med Ekonominyheterna och att de kan vara hemma och härja fritt. Men familjen står bakom mitt beslut.  

Hur känns det att behöva gå upp så tidigt igen?

– Det är skräckblandad förtjusning. Man kan väl säga att det är den biten som jag tycker är minst rolig. Nyhetsmorgon ska ju förlängas med två timmar i höst och eftersom det då blir två pass kanske man får köra det senare passet. Det blir kanske huggsexa om de passen.

På tal om förlängningen. Vad kan tittarna vänta sig?

– De kan vänta sig ett fetare och härligare Nyhetsmorgon. Det är redan härligt, men det kommer bli mer av allt. Men vi håller fortfarande på och stöter och blöter.

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson i ”Nyhetsmorogn”.
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson i ”Nyhetsmorogn”.

Du bildar programledarteam med Thomas Ritter. Hänger ni även privat?

– Vi har jobbat ihop massor tidigare och kompletterar varandra väldigt bra. Privat umgås vi lite, men det kommer bli mer av det nu. Jag umgås däremot jättemycket med hans fru. Men vi får boka upp lite middagar med våra familjer så vi lär känna varandra ännu mer. Det känns viktigt så det blir ett ännu bättre partnerskap rent jobbmässigt. Men jag gillar verkligen Thomas skitmycket.

Många kvinnliga tv-profiler får tragiskt nog utstå mycket hat och skit. Hur är det för dig?

– Jag har klarat mig rätt bra. Men det finns alltid någon enstaka person som hör av sig då och då, men jag har lärt mig att inte gå i polemik med sådana människor. Om någon skriver något olämpligt på Instagram mer än en gång så blockar jag den personen.

– Men för många år sedan hade jag en person efter mig och det gick till rättegång. Men han var efter flera profiler, så det var inte bara jag. Det kom bland annat ett brev med bajs till TV4-receptionen och han skrev hemska brev där det bland annat stod att han hade placerat en bomb under min stol som han skulle detonera med en fjärrkontroll. Efter det fick vi lära oss av TV4 hur vi ska tänka och att man ska vara medveten om sin omgivning. Jag fick också åka taxi i ett halvår för att vara på den säkra sidan. Men det var innan man visste vem personen var. Det var en skärrande period. Nu är det mest lite äckel här och där.

Vad skönt att det löste sig. Hur ser sommarplanerna ut?

– Förhoppnings får jag fyra veckors semester på raken. Vi ska förhoppningsvis, beroende på den eventuella SAS-strejken, åka till Mallorca på måndag. Alla parter får skärpa sig nu så vi kan dra iväg. Det blir också Halmstad i två veckor och där ska vi bara vara.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE