Pernilla Wahlgrens ilska efter granbluffen

Orden till Smålandsgrans vd: ”I chock över hur du ljuger”

Pernilla Wahlgren rasar mot Smålandsgrans vd Anna Benson efter Aftonbladets avslöjande.

Julgransbossen tyckte att artisten ”borde skämmas” – men Pernilla ger svar på tal:

”Jag är i chock över hur du ljuger och hänger ut mig i detta blåsväder som ni själva har orsakat”, skriver hon.

Smålandsgran gör allt för att skademinimera efter Aftonbladets avslöjande. I en mängd direktmeddelanden i sociala medier uppmanar företaget kändisar och influencers att försvara julgransföretaget.

Smålandsgrans uppmaning till kändisarna

I meddelanden som Aftonbladet tagit del av skriver Smålandsgran att de dementerar alla påståenden och fortsätter:

”Om du blir kontaktad av Aftonbladet uppskattar vi därför om du kan svara följande: Jag litar på det Smålandsgran har skrivit i sin kommentar och har fullt förtroende för Smålandsgrans arbete.”

Samtidigt har Smålandsgrans vd Anna Benson på sin personliga Instagram sågat Pernilla Wahlgren efter att hon sagt att hon inte är ambassadör för Smålandsgran trots att bolaget använt hennes namn och bild i annonser på sin sajt under flera år.

Benson skriver:

”Ingen ska felaktigt få trycka ner mig eller smutskasta mitt bolag! Aftonbladet och Pernilla Wahlgren borde skämmas”.

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.

Pernilla: ”Osmakligt beteende”

Men Pernilla Wahlgren har inga planer på att skämmas. Hon har i stället svarat julgransbossen i en lång kommentar:

”Ska JAG skämmas för att jag säger till Aftonbladet att jag inte är er ambassadör och därför inte kan uttala mig om hur ni sköter er verksamhet?! Jag är i chock över hur du ljuger och hänger ut mig i detta blåsväder som ni själva har orsakat, och som jag absolut inte har nånting att göra med. Och det var det enda jag sa när Aftonbladet frågade. Så osmakligt beteende av er som företag att man häpnar…!!!”

Inlägget som Smålandsgrans vd Anna Benson skrivit på sin instagram – och Pernilla Wahlgrens svavelosande svar.
Inlägget som Smålandsgrans vd Anna Benson skrivit på sin instagram – och Pernilla Wahlgrens svavelosande svar.

I fredags kunde Aftonbladet avslöja att Smålandsgran marknadsfört sina julgranar som ekologiska trots att de förlorat rätten att Krav-märka sina produkter. Smålandsgran köper in granar från plantage i Danmark, Polen och Lettland, trots att de på sin Facebooksida har hävdat att träden kommer från ”egna odlingar i de småländska skogarna”.

Dessutom har Smålandsgran märkt upp tusentals granar som ekologiska, trots att de varit konventionellt odlade.

Smålandsgrans vd Anna Benson.
Smålandsgrans vd Anna Benson.

Försvarats av Carter och Aldén

I sin marknadsföring har julgransföretaget använt sig av flera kända profiler och efter Aftonbladets avslöjande har bland annat Lulu Carter och Sonja Aldén försvarat bolaget, medan andra, som Laila Bagge och Pernilla Wahlgren ställt sig frågande till att de förekommer i marknadsföringen.

På Smålandsgrans hemsida har bolaget lagt ut sms-konversationer med Pernilla Wahlgren som företaget menar visar ett godkännande att få använda ett citat från hennes blogg.

– Ja, 2018 skrev jag okej till att hon kunde använda det citatet. Men inget om att de kan använda min bild och inte att de skulle kunna använda mitt namn och min bild i tre års tid, säger Pernilla Wahlgren till Aftonbladet.

Julgransbossen Anna Benson, som är tidigare pingisproffs med flera SM-medaljer, har också varit frilansande journalist med bland andra Aftonbladet som uppdragsgivare. För Cancerfondens räkning har hon skrivit ”Rosa kokboken” där flera kändisar medverkat och i ett liknande samarbete med Prostatacancerförbundet har hon skrivit ”Blå kokboken” och ”Blå kokboken 2”.

Wahlgren, som medverkade i ”Rosa kokboken” säger:

– Jag kommer aldrig nånsin vilja ha något med henne eller hennes företag att göra över huvud taget. Så som hon beter sig nu får mig att tvivla på både hennes och företagets trovärdighet. Om hon kan ljuga på det här sättet om mig så kan hon ju ljuga om vad som helst.

Aftonbladet har varit i kontakt med Anna Benson som svarar via mejl att Smålandsgran har levererat gratis julgranar till Pernilla Wahlgren, hennes familj och behövande på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus efter Pernillas önskemål, till och från under nio års tid:

”Vi har underlag på diverse beställningar av kostnadsfria julgranar, glada recensioner om julgranarna och godkännanden på att vi får använda just hennes recension”, skriver Anna Benson och fortsätter:

”Senast vi hade kontakt var den 26:e november om årets gran till henne såväl som familjemedlemmar”.

Tackade nej till gran

– Ja. Jag tackade nej, eftersom jag har en plastgran. Och hon frågade om jag trodde att Benjamin ville ha en gran och jag sa nej för att han inte har plats. När jag har gått tillbaka och kollat i min blogg tror jag att det är tre gånger som jag har fått en gran från dem. Och en gång tackade jag nej, men frågade om de inte kunde skicka en till en liten flicka som jag träffat på sjukhuset och som önskade sig en riktigt fin gran.

Anna Benson skriver att hon bett Pernilla Wahlgren att göra en rättelse:

”Det är oerhört beklagligt att en så stor influencer använder sin makt för att trycka ner mig och mitt företag.”

Pernilla Wahlgren ställer sig frågade till vad hon skulle komma med för rättelse:

– Det är otroligt obehagligt, osmakligt och oprofessionellt att hon nu hänger ut mig på företagets hemsida som att jag skulle ha gjort något fel, när det enda jag har sagt är att jag inte är ambassadör för företaget, men att jag har varit nöjd kund. Det är som att de vill skapa en dimridå och utmåla mig som lögnare så det negativa fokuset läggs på mig i stället för på dem, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE