Talesperson: Anne Heche väntas inte överleva

Anne Heche.
Anne Heche.

Skådespelaren Anne Heche, 53, väntas inte överleva efter den våldsamma bilolyckan, uppger hennes talesperson i ett uttalande.

– Tyvärr har Anne drabbats av hjärnskador efter sin olycka och är fortfarande i koma och tillståndet är kritiskt, säger representanten till People.

Uttalandet kom från Anne Heches familj via skådespelarens talesperson under torsdagsnatten, amerikansk tid.

– Tyvärr har Anne drabbats av hjärnskador efter sin olycka och är fortfarande i koma och tillståndet är kritiskt. Hon förväntas inte överleva. Det har länge varit hennes val att donera organ och hon får livsuppehållande vård för att man ska kunna avgöra om några av dem är livskraftiga, säger han.

Meddelandet fortsätter:

– Vi vill tacka alla för deras vänliga hälsningar och böner om Annes tillfrisknande och tacka den dedikerade personalen och de underbara sköterskor som vårdade Anne på Grossman burn center på West Hills hospital.

”Hade ett stort hjärta”

Familjen avslutar med att hylla stjärnan för både hennes framgångar och hennes person.

– Anne hade ett stort hjärta och berörde alla som träffade henne med sin generösa själ. Utöver sin extraordinära talang såg hon att sprida vänlighet och glädje som sitt livsuppdrag – särskilt att göra det mer accepterat att älska den du vill. Hon kommer att bli ihågkommen för sin modiga ärlighet och saknad för sitt ljus.

Det är sex dagar sedan skådespelaren krockade rakt in i ett bostadshus i området Mar Vista i Los Angeles, Kalifornien. Både bilen och huset ska ha börjat brinna. Heche fördes till sjukhus och tillståndet uppgavs redan då vara kritiskt. Övervakningsfilmer har visat att hon körde i en mycket hög hastighet innan olyckan.

Uppgifter: Hade kokain i blodet

Polisen gick tidigt ut med att de utredde rattfylleri, men under torsdagskvällen rapporterade TMZ att ingen alkohol hittats i Heches blod. Däremot uppger källor inom Los Angeles-polisen för sajten att proverna visade att hon tagit kokain innan kraschen.

Anne Heche fick sitt genombrott i såpoperan ”Another World” där hon spelade tvillingarna Vicky Hudson och Marley Love. Hon har även medverkat i filmer som ”Donnie Brasco”, ”Six days seven nights” och Wag the dog”.

Anne Heche på röda mattan.
Anne Heche på röda mattan.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN