Gröna Lunds otäcka förvandling

1 av 4 | Foto: Gröna Lund
Clowner är i ropet i höst...
NÖJE

Medan storfilmen ”Det” går het på biograferna planerar Gröna Lund sitt första Halloween-firande.

Lagom till höstlovsveckan kommer bland annat Lustiga huset gå igenom en otäck förvandling.

– Vi lovar att ge besökarna en riktigt häftig upplevelse, säger projektledaren Johan Lotsander till Nöjesbladet.

Den 27 oktober till 5 november kommer det att ha skett skrämmande förändringar på Gröna Lund. Ett kringresande sällskap av skräckinjagande clowner kommer nämligen ha intagit det numera Olustiga huset dit de försöker locka nyfikna besökare.

– För oss som gillar skräck är det ett sant nöje att få sätta tänderna i Lustiga huset och låta det återuppstå i en helt ny dager. De clowner man får möta därinne är långt ifrån trevliga och barnvänliga, säger projektledaren Johan Lotsander i ett pressmeddelande.

Häxor och pumpor

Men det är inte bara Lustiga huset som kommer genomgå en förändring, hela tivolit kommer göras om med flera spökhus, häxor, eldshower och pumpor.

– Det här är någonting som besökarna aldrig har sett förut, det kommer finnas något för alla, stora som små. Vi har sett till att det finns både snälla karaktärer och lite läskigare typer också, tillägger Johan Lotsander till Nöjesbladet.

Clownerna är kritiska

Sedan ”Det” hade premiär har clowner världen över ställt sig kritiska med att förknippas med skräck. Biobesökare har även klätt ut sig till ”Det”-inspirerade clowner och skrämt andra i publiken.

Johan Lotsander hoppas att de som besöker Gröna Lund däremot gör det med öppet sinne och en munter inställning.

– Vi vet om att det finns en debatt, men hoppas och tror att våra besökare kan skilja på onda clowner, som är en klassisk skräckgenre, och vanliga snälla clowner. De onda clownerna kommer bara att husera i Olustiga huset och man gör ju ett aktivt val genom att kliva in där. Vågar man det lovar vi att ge besökarna en riktigt häftig upplevelse, säger han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halloween