Skådisarna genomled stenhårt träningsläger inför Madonna-filmen

Projektet har stoppats på grund av stjärnans världsturné

Stjärnorna som tampades om att få spela Madonna i en kommande film genomled ett ”ansträngande träningsläger” – som pågick i flera månader.

Till slut fick Julia Garner det ärofyllda uppdraget.

Men glädjen blev kortvarig – eftersom filmen nu stoppats.

Julia Garner, Florence Pugh, Alexa Demie och Odessa Young.

Det är bara några av skådespelarna som var aspiranter till att spela Madonna, 64, i en kommande film om popstjärnans liv.

Och det blev en komplicerad process att hitta den rätta personen, rapporterar The Hollywood Reporter.

En talesperson uppger för tidningen att de fick genomgå ”ansträngande provspelningar”, som i vissa fall pågick i flera månader.

Dansade och sjöng inför Madonna

Enligt personen bestod provspelningsdagarna, som ibland höll på i elva timmar, av koreografilektioner med såväl Madonna som hennes koreograf samt manusläsning och sångauditions med Madonnalåtar inför självaste Madonna.

Julia Garner.
Julia Garner.

– Du måste kunna göra allt, säger en källa.

Ozark-stjärnan Julia Garner ska ha varit den som till slut vann äran att spela superstjärnan. Men nu har det visat sig att allt var förgäves.

Projektet har nämligen stoppats eftersom Madonna, som själv var tänkt att regissera filmen, ska ge sig ut på en omfattande världsturné i sommar.

På sociala medier har fans skämtsamt efterfrågat en dokumentärfilm om ”Madonna-träningslägret” i stället, skriver The Mirror.

”Låter så fullständigt brutalt”

Stuart Heritage, kulturskribent på The Guardian, hånar också tillvägagångssättet i en artikel.

”Madonna-filmen hade en av de mest absurda auditionprocesserna i filmhistorien. När Madonna väl gjort en lista över skådespelarna som möjligtvis skulle kunna spela henne, så fick de gå igenom den musikaliska motsvarigheten till första halvan av ’Full metal jacket’”, skriver han.

”Det hela låter så fullständigt brutalt att man inte ens kan vara helt säker på att Julia Garner verkligen var den bäst lämpade för jobbet. Hon kanske bara var den som stod kvar sist. Hon kanske var den enda skådespelaren som inte avslutade dagen med en strumpa fylld av lösa naglar”.

Madonna.
Madonna.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN