Ashton Kutcher och Mila Kunis kritiseras efter ursäkten

Christina Ricci: ”Är inte enkelt att berätta”

Uppdaterad 2023-10-03 | Publicerad 2023-09-11

Ashton Kutcher och Mila Kunis bad om ursäkt för sina stödbrev till våldtäktsdömde Danny Masterson i ett Instagramklipp.

Nu får de hård kritik för sitt uttalande.

”Den här videon var otroligt förolämpande och sårande”, skriver ett av Mastersons offer enligt New York Post.

Ashton Kutcher, 45, och Mila Kunis, 40, som jobbade tillsammans med Danny Masterson, 47, i ”That 70’s show” i många år, bad i lördags om ursäkt för att ha skrivit brev till domaren där de beskrev kollegans ”goda karaktär”.

Nu får de hård kritik på flera håll.

I ett sms till journalisten Yashar Ali skriver en av kvinnorna som utsatts för Masterson att Kutchers och Kunis videoklipp känns som en förolämpning, skriver Ali på X (tidigare Twitter).

”Jag hoppas de lär sig ta ansvar och lär sig vikten av att utbilda sig så att de kan se sina privilegier – särskilt Ashton som påstår sig jobba med sexbrottsoffer. Och när det gäller Mila kan jag bara tänka på Time’s up”.

Time’s up är en organisation som grundades i samband med Metoo-rörelsen och samlar in pengar till offer för sexuella övergrepp.

Christina Ricci: Tro på offren

Samtidigt har skådespelaren Christina Ricci publicerat ett antal uttalanden på Instagram story som verkar beröra Kutchers och Kunis videoklipp.

”Ibland gör människor vi har älskat och beundrat fruktansvärda saker. De kanske inte gör det mot oss och det enda vi känner till är hur de var mot oss, men det betyder inte att de inte gjorde de fruktansvärda sakerna. Att misstro de som utsatts är ett brott.

Människor vi tycker är ’toppenkillar’ kan vara förövare och utnyttja andra. Det är svårt att acceptera men vi måste. Om vi säger att vi stöttar offer – kvinnor, barn, män, pojkar – då måste vi kunna ta ställning”, skriver hon.

Christina Ricci

Hon fortsätter:

”Tyvärr har jag känt många ’toppenkillar’ som var underbara mot mig men som har visat sig vara förövare privat. Jag har också egna personliga erfarenheter av detta. Tro på offren. Det är inte enkelt att berätta. Det är inte enkelt att få någon fälld.

Danny Masterson dömdes i torsdags till minst 30 års fängelse för två våldtäkter. Han har suttit häktad sedan han fälldes för brotten i maj. Ashton Kutcher och Mila Kunis berättade i klippet på Instagram att Danny Mastersons familj hörde av sig för några månader sedan och bad om att de skulle skriva varsitt brev och vittna om hans karaktär.

Danny Masterson.

ANNONS