Karl Lagerfelds katt lever lyxliv

Uppdaterad 2023-05-02 | Publicerad 2023-04-15

Karl Lagerfeld och katten Choupette.

Kattguld?

Nej, för Choupette är det bara äkta vara som gäller.

Modeikonen Karl Lagerfelds katt är god för över 30 miljoner kronor.

Det talas om husdjur, men hur ofta talas det om djur med hus?

Modedesignern Karl Lagerfelds 12-åriga birmakatt Choupette lever bokstavligen sitt liv på catwalken.

Nu ska katten gå på röda mattan på Met-galan, den årliga galan i New York som brukar kallas ”fashion's biggest night out”.

– Hon har fått en inbjudan, säger Lucas Berullier, Choupettes agent, till New York Post.

Nu spekuleras det i hur katten katten ska göra entré på galan, som i år hedrar Karl Lagerfeld som dog 2019. Anna Wintour, Vouges chefredaktör, och Beyoncé nämns bland namnen som ska få äran att eskortera Choupette till festen.

Äter helst kungskrabba

Karl Lagerfeld gav ut en bok om kattens liv i sus och dus, ”Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat”, där han berättar att katten helst äter kungskrabba från Maison du Caviar i Paris och dricker en speciell coctail av fem sorters mineralvatten.

Choupette har dragit in över 30 miljoner kronor på sina uppdrag som fotomodell.

Men det gäller att hålla katten i trim. Därför får hon pälsen borstad varje morgon klockan 06.30 och har en personlig tränare som gör katt-yoga med henne, enligt tyska Bild.

I majnumret av Vogue poserar Choupette tillsammans med supermodellen Naomi Campbell, fotograferade av stjärnfotografen Annie Leibowitz.

Men nån måtta får det vara, även för en katt.

– Uppenbarligen flyger hon inte privatjet och har tio personer som arbetar för henne varje dag, men Françoise (Françoise Caçote, Lagerfelds tidigare hushållerska, reds. anm.) arbetar för henne på heltid. Det var vad Karl ville, säger Lucas Berullier till New York Post.

Katten Choupette.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln