PRESENTERAS AV

"De gick runt med fat med kokain"

Foto: Robin Lorentz-Allard
Jasmine Kara.
NÖJE

”Mello”-aktuella Jasmine Kara har inte druckit alkohol på åtta år.

Nu berättar hon om livet som nykter i en drogmiljö.

– Jag har tänkt flera gånger att jag sticker härifrån för att folk inte är seriösa, säger hon i ”Fyllepodden”.

Jasmine Kara, 28, har inte druckit alls på 8 år, berättar hon i ”Fyllepodden”. Hon slutade dricka för att hon inte kunde hålla koll på sin alkoholkonsumtion.

– Jag jobbade ganska mycket på en kareokebar och jag har alltid varit en ”allt eller inget”-person. Antingen skulle jag supa mig så redlöst full att jag inte kunde gå, eller inte dricka alls. Det blev väldigt mycket alkohol, så jag kände att jag var tvungen att ta det beslutet, säger Jasmine Kara.

Valde att gå ut mindre

När hon precis bestämt sig för att bli nykter tyckte hon att det var jobbigt att vara omkring andra som drack, berättar hon i podden. Hon valde att gå ut mindre och fokuserade istället på arbetet med musiken. Nu är hon bosatt i Los Angeles där hon satsar på sin musik. I podden berättar hon att det är mycket fokus på droger i musikbranschen i Los Angeles.

– Ibland kan jag tycka det är vidrigt. Vi var på en fest och så gick de runt med stora fat med kokain. Jag träffade två jättevackra tjejer men när de log såg man att tänderna var helt sönderknarkade, säger Jasmine Kara i podden.

”Jag tycker att det är jobbigt”

I Fyllepodden som leds av TV-profilen Anitha Schulman och journalisten Sanna Lundell får Jasmine Kara frågan hur hon gör för att hålla sig nykter och drogfri i en sådan miljö.

– Jag tycker själv att det är jobbigt. Jag har tänkt flera gånger att jag sticker härifrån för att folk inte är seriösa.

– Det är också mycket kulturen där vid studiosessions. För mig är det så att vill du komma någonstans så måste du jobba för det. Det har varit mycket i LA, att folk kommer två timmar sent och sitter och röker weed, när man istället borde koncentrera sig. Och med den röken får man gå ut och ta andningspauser då och då för att klara av att sjunga, säger Jasmine Kara.

ARTIKELN HANDLAR OM