Joel Kinnaman om pinsamma mötet med Obama

Publicerad:

NÖJE

Skådespelaren Joel Kinnaman är en av alla prominenta talare under stjärnspäckade Brilliant minds-konfrensen i Stockholm.

I sitt tal berättade han om sitt första möte med president Barack Obama.

– Han hade ingen aning om vem jag var, sa Kinnaman från scenen.

Under stort hemlighetsmakeri drog konferensen Brilliant minds i gång på Grand Hôtel i Stockholm på torsdagseftermiddagen.

Huvudtalare under konferensen var tidigare president Barack Obama och en lång rad prominenta gäster, världsstjärnor och kungligheter som prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip fanns på plats.

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Joel Kinnaman.

Är ett ”House of cards”-fan

En av de som talade under rubriken ”Essensen att vara svensk” var Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman som i sitt tal berättade om första mötet med ex-president Obama.

Barack Obama är ett stort fan av den amerikanska tv-serien ”House of Cards” där Kinnaman spelar presidentkandidat. I ett videoklipp på Brilliant minds Instagram berättar skådespelaren att han refererade till serien vid det första mötet med Obama.

– Antingen hade han inte sett mig än, jag kommer inte in förrän i avsnitt sju, eller så har han sett hela serien och gjorde jag noll intryck på honom, säger Kinnaman i videoklippet och publiken skrattar.

Blev pinsam tystnad

– Han hade ingen aning om vem jag var. Så jag sa ”Mister President”, och sedan var det en pinsam tystnad och därefter sa jag något i stil med ”tack, för allt” och han svarade ”sakta men säkert, så går det framåt”.

Förutom Obama och Kinnaman var det en lång rad kända personer som talade under konferensen. Däribland klimataktivisten Greta Thunberg och näringslivstoppen Cristina Stenbeck tillsammans med världsnamn som skådespelaren Gwyneth Paltrow, Cardi B, Forest Withaker och Diane von Furstenberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE