Kelly Preston är död

Skådespelaren och modellen blev 57 år

Skådespelaren och modellen Kelly Preston har dött i bröstcancer.

”Morgonen den 12 juli 2020 gick vår älskade fru och mamma bort efter en två år lång kamp mot bröstcancer”, bekräftar familjen för People.

Hon blev 57 år.

”Hon valde att hålla sjukdomen privat, men har fått behandling en tid, omgiven av sina närmsta vänner och familj. Hon var en ljus, vacker och kärleksfull själ som brydde sig om andra och ingöt liv i allt hon rörde vid”, säger familjens representant till People.

Kelly Preston föddes på Hawaii 1962 och studerade skådespeleri på universitetet i Kalifornien. Hon gjorde sin första stora roll i filmen ”Första gången” 1985. Sedan följde roller i ”SpaceCamp”, ”Jerry Maguire” och For love of the game”.

Hennes sista film blev maffiadramat ”Gotti” 2018 där hon spelade mot maken John Travolta, 66.

Kelly Preston med maken John Travolta.
Kelly Preston med maken John Travolta.

Travolta skriver själv om dödsfallet på Instagram.

”Min familj och jag kommer för alltid att vara tacksamma över läkarna och sjuksköterskorna på MD Anderson Cancer Center, alla sjukhus som har hjälpt till och Kellys många vänner och nära som har funnits vid hennes sida. Kellys kärlek och liv kommer alltid att finnas kvar. Jag kommer att ägna lite tid åt att finnas där för mina barn som har förlorat sin mamma, så förlåt mig om ni inte hör något från oss på ett tag”.

Kelly Preston.
Kelly Preston.

Det gör också parets dotter Ella, 20:

”Tack för din kärlek. Tack för din hjälp och för att du gjorde världen till en bättre plats. Du har gjort mitt liv så vackert och jag vet att du alltid kommer att göra det. Jag älskar dig så mycket mamma”, skriver hon.

Preston lämnar efter sig sin man och barnen Ella och Benjamin, 9. Parets son Jett dog 2009, 16 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE