Coronapandemin

Adam Alsings sista tid – vännerna berättar

Steffo Törnquist i P4 Extra: ”Vi var på samma fest, det var förmodligen...”

Av: 

Torbjörn Ek

Linn Elmervik

Cecilia Benedelle

NÖJE

Steffo Törnqvist fick beskedet bara minuter efter att Adam Alsing somnat in.

I ”P4 Extra” berättar han hur de varit på samma fest för några veckor sen – och att det kan ha varit där som den folkkära programledaren smittades med corona.

– Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen, säger han.

Nu berättar vännerna om Adam Alsings sista tid – och hur de alla trodde att han skulle tillfriskna trots att han vårdades i respirator.

Adam Alsing 1998

Han sjukskrev sig för tre veckor sedan, men vännerna trodde precis som Adam Alsing själv att han snart skulle vara tillbaka på jobbet.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!” skrev Alsing i sitt sista Instagraminlägg.

Steffo: ”Hans kropp orkade inte”

Steffo Törnqvist, 64, var klädd i svart när han sände ”Nyhetsmorgon” på TV4 på torsdagsmorgonen och sörjde sin vän. Enligt Törnqvist hade Alsing legat i respirator i en vecka.

– Adam Alsing som vi har känt i 30 år, var en otroligt varm och glad och trevlig person. Men hans kropp orkade inte. Han låg i respirator en vecka, men han orkade inte med det hela, sa han i TV4:s sändning.

Steffo Törnquist.

I ”P4 Extra” berättade Steffo Törnqvist om det självklara valet att bära svart under tv-sändningen.

– Ja, jag fick beskedet bara några minuter efter att han hade gått bort efter lunch i går. I chock åkte jag hem och tog direkt fram en svart kostym för att hedra Adam, jag kunde inte tänka mig att bära något annat.

Var på samma fest

Steffo Törnqvist berättar i ”P4 Extra” att han träffade Adam Alsing senast för några veckor sen på en fest. Enligt Törnqvist var det flera som blev sjuka i corona efter den festen och han säger att det ”förmodligen” var där även Adam Alsing smittades med sjukdomen som tog hans liv.

Det är på programledaren Titti Schultz, 47, fråga om Steffo Törnqvist har något roligt minne han vill dela med sig av som han svarar:

– Sista gången jag träffade honom, vi var på samma fest, det är förmodligen... Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen. Då gömde vi oss… Nej jag kan inte ens berätta om det, jag får berätta en annan grej, säger han i programmet och väljer istället att berätta en annan anekdot.

Aftonbladet har varit i kontakt med Steffo Törnqvist som har avböjt att prata mer om sin vän.

Gry: ”Var på bättringsvägen”

Gry Forssell, 47, som jobbat med Adam Alsing i många år, funderade på om hon ens skulle klara av att sända morgonprogrammet ”Gry med vänner” i Mix Megapol i dag.

– Jag funderade på om jag ens skulle gå till jobbet, säger hon i torsdagens direktsändning.

Trots det tog hon sig till studion, eftersom hon tyckte att det kändes viktigare än någonsin att finnas tillgänglig för lyssnarna. Hon berättar samtidigt om chocken efter beskedet om Adam Alsings död i går.

– Vi hörde här på jobbet i går morse att han var på bättringsvägen. Jag tänkte att ska man ringa och kolla läget. Sen fick man höra att han inte lever längre, säger hon i sändningen.

Gry Forssell.

Tv-producenten och vännen Henric von Zweigbergk, 57, berättade för Aftonbladet under onsdagskvällen att han kände till att Alsing var sjuk, men att han först för några dagar sedan fick veta hur illa det var.

– Jag visste inte att det var så illa att Adam låg i respirator. Det fick jag veta häromdagen men alla trodde ju att han skulle vakna till slut. Men det gjorde han inte. Det är väldigt chockartat.

Sjödin: Blev så chockad

Även tidigare radiokollegan Anders Timell, 54, kände till vännens sjukdom.

– Man kan inte riktigt ta in det. Jag visste att Adam var sjuk, men inte att det var så här illa och att det skulle gå så här långt. Mina tankar är förstås hos hans familj, sa Timell i SVT:s ”Morgonstudion”.

Agneta Sjödin, 52, kände däremot inte till att Adam Alsing varit sjuk.

– Vissa hade hört att han var sjuk, men jag hade missat det. Jag städade här hemma när en journalist ringde och berättade. Jag blev så chockad för jag var noll förberedd på det, säger hon till Aftonbladet TV.

– Han var en vanlig folklig kille och det behöll han i 30 år, jag tror att det var det som gjorde att han var så oerhört omtyckt, ingen prestige liksom, han bara var han.

Adam Alsing dog på onsdagen på Södersjukhuset i Stockholm i covid-19. Han blev 51 år gammal.

Anders Timell.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Coronapandemin

LÄS VIDARE

Alsings karriär år för år – från lokalradion till sitt drömprogram i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Adam Alsing

Gry Forssell

Steffo Törnquist

Henric von Zweigbergk

Anders Timell

Agneta Sjödin