Shirley Clamp först att lämna ”Stjärnornas stjärna”

”Jag kände mest att Renaida inte fick åka ut”

avAlex Hartelius

NÖJE

Shirley Clamp blev först med att lämna säsongens ”Stjärnornas stjärna”.

Tillsammans med Renaida var hon den som stod kvar längst på scen – och efteråt passade hon på att hylla sin kollega.

– Jag ville att hon skulle få stanna kvar och det var så himla dumt att det var vi tre tjejer som stod kvar på scen, säger hon till Nöjesbladet.

Det var dansbandstema i kvällens avsnitt av ”Stjärnornas stjärna”. När det mot programmets slut var dags att räkna upp tittarrösterna blev det sångerskan Shirley Clamp och hennes tolkning av Sven-Ingvars ”Jag ringer på fredag” som fick lägst antal röster.

Tillsammans med Renaida stod hon kvar längst på scen och väntade på beskedet om vem som skulle åka ut – och efter resultatet passade Clamp på att hylla sin kollega.

– Jag kände mest att Renaida inte fick åka ut. Det var en moderlig känsla i kroppen och det kändes som att det var mer rättvist att jag åkte ut. Hon är mångsidig och ung, jag blev som hennes mamma där liksom, säger hon till Nöjesbladet.

Shirley Clamp: ”Himla dumt”

Samtidigt tycker Shirley Clamp att det är konstigt att de manliga deltagare gick vidare före alla kvinnor.

– Det var så himla dumt att alla vi tre tjejer stod kvar på scen, säger hon och fortsätter:

– Det var likadant förra året. Tjejerna rök väl rätt tidigt då också. Men man vet inte vilka det är som röstar eller vad det kan vara.

Men enligt Anders Edholm, pressansvarig för programmet, ropades deltagarna upp utan inbördes ordning.

”De som var kvar sist behövde nödvändigtvis inte ha fått minst röster”, skriver han i ett sms.

Hade repat in sitt hip hop-nummer

Trots det tidiga uttåget tycker Shirley Clamp att det var roligt att medverka i programmet och att det var kul att få prova på två olika genrer.

– Väldigt roligt. Dansband var ju lite enklare än hårdrocken från förra veckan eftersom det ligger närmare mig att sjunga på svenska och om lycklig kärlek.

Men hon är också besviken eftersom hon inte kommer att få framföra sin tolkning av Cleo och Kristin Amparos låt ”Pappa kom hem” när det är dags för artisterna att tolka hip hop-låtar.

– Jag längtade efter det. Jag hade repat in hela min rap och har kunnat den i två veckor nu.

Till programmet hade man bjudit in dansbandsdrottningen Kikki Danielsson som både agerade expert och artist när hon framförde låten ”Papaya Coconut” i inledningen av programmet.

1 av 2 | Foto: TV4
Shirley Clamp.
ARTIKELN HANDLAR OM