Idol 2019

PRESENTERAS AV

Christoffer Hamberg: ”Inte roligt att lämna Idol just nu”

Nikki Amini: ”Inte kunnat visat nånting nytt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Christoffer Hamberg fick lämna den sjätte fredagsfinalen av ”Idol” 2019.

Efter sändningen var han besviken.

– Det är inte roligt att lämna Idol just nu, men det hade det ju inte varit oavsett när man lämnade, säger han.

I går blev det Christoffer Hambergs, 29, tur att lämna ”Idol” 2019. Under kvällen tolkade han låten ”Animal” av Neon Trees, en låt som deltagaren Astrid Risberg valt ut.

Dessvärre fick han lägst antal röster av tv-tittarna och tvingades lämna tävlingen.

– Det är inte roligt att lämna Idol just nu, men det hade det ju inte varit oavsett när man lämnade. Man kanske hade kunnat stå i finalen, men det trodde jag väl aldrig att jag skulle göra heller. Det är ett sånt fantastiskt startfält i år. Nån dag skulle det väl komma och i dag var det dags, säger Christoffer Hamberg.

”Hamnar närmare hjärtat”

Christoffer Hamberg beskriver idoläventyret som en ”fantastisk resa”, där han fått många nya vänner och göra massor med roliga saker.

– Bara att få stå här varje fredag och få sjunga, jag älskar ju att sjunga, har varit fantastiskt.

Vad kommer du sakna mest?

– Gänget. Människorna kommer man sakna mest. Det är fantastisk kul att stå här, men det är två minuter på hela veckan, resten av veckan är man med de andra deltagarna så de hamnar ju närmare hjärtat.

Drömmen att jobba som artist är inte över och han kan i farmtiden tänka sig att jobba med flera kreativa saker.

– Artist, som sångare, göra egna låtar – men kanske också vara programledare, vara med i teater, göra musikal – jag gillar alla såna grejer.

1 av 4 | Foto: PETER WIXTRÖM

Nikki: ”Kommer sakna Christoffer”

Jurymedlemmen Nikki Amini tyckte inte att det var en av de starkaste kvällarna. Nu vill hon uppmana de andra deltagarna att tänka till och lägga i ytterligare en växel. Bland annat tycker hon att artisterna måste välja låtar som framhäver sångrösten.

– Låten sätter förutsättningen för hur du kommer lyckas eller inte med ditt framträdande. Dels måste den framhäva sångrösten, och dels måste du ha kapaciteten att göra ett bra nummer. Det här är ju live-tv, så det är lite speciellt, och det måste finnas en stund i låten som du verkligen kan bygga numret i. Jag tror det blev Christoffers fall i kväll.

Tyckte du det var rätt att Christoffer fick lämna i kväll?

– Jag kommer sakna Christoffer. Han är delvis en väldigt schyst kille, men så håller han också en väldigt hög nivå. Han är en av de äldre deltagarna, jag tror inte att han hade kunnat visat nånting nytt, om man säger så… han är väldigt stabil. Även om vi varit på honom att det ibland blivit lite för spexigt så är ändå grundnivån bra.

Så därför gav ni inte honom en livboj?

– Ja, med största sannolikhet hade vi fått se det vi ville få se från Christoffer. Och han hade ju inte tittarnas stöd i kväll heller.

PODD Tv-bönderna och kärleken

Gäst: Jimmys brevskrivare Susanne Bostrand. Linn berättar om sin pratstund med Josefin E, där brevskrivaren berättar sanningen om sitt ”försvinnande”. Susanne avslöjar hur relationen med Jimmy förstördes efter ett samtal bakom kulisserna.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN