Petter Stordalen: ”Finns inga alternativ”

Berättar om kampen mot Gunhilds sjukdom

1 av 2

avLouise Åström

NÖJE

Gunhild Stordalen kämpar mot sin svåra sjukdom.

Maken Petter Stordalen är säker på sin sak - hon ska bli frisk.

– Jag vet, långt inom mig, att jag och Gunhild kommer att få ett långt liv, säger han i Nyhetsmorgon.

Den norska miljardären Petter Stordalens fru Gunhild Stordalen lider av den ovanliga sjukdomen diffus kutan systemisk skleros. Sjukdomen angriper huden och de inre organen och gör bindväven hård. I sin kamp mot sjukdomen har hon genomgått både kemoterapi och stamcellsbehandlingar.

Paret har varit väldigt öppna med Gunhilds kamp och i Nyhetsmorgon under lördagen berättade Petter Stordalen om parets liv tillsammans.

– För mig och Gunhild handlar det väldigt lite om sjukdom. Det handlar inte om död. Det handlar om livet och att leva och det pratar vi mest om. Ingen vet hur länge du är här på jorden. Men du kan välja att leva allt du kan, säger han i programmet.

”Enorm kraft”

Han berättade också att han lärt sig mycket på vägen.

– När Gunhild blev sjuk så visste jag att jag skulle vara med på hennes resa. Jag visste inte hur lång tid det skulle ta eller var det skulle sluta. Jag skulle gjort allt i världen för att hon inte skulle blivit sjuk. Samtidigt hade jag aldrig velat vara utan de här två och ett halvt åren hon kämpat med sjukdomen. För det är också en resa för oss. Jag lärde mig mycket av det. Bland annat förstod jag vilka saker som verkligen betyder något.

Petter Stordalen är också helt inställd på att Gunhild ska bli frisk igen.

– Det är en enorm kraft i tro och hopp. Och det kommer från en agnostiker. Det finns inga alternativ. Jag vet, långt inom mig, att jag och Gunhild kommer att få ett långt liv.

Befinner sig i Stockholm

Stordalen har under fredagen och lördagen befunnit sig i Stockholm för att inviga sitt nya hotell i stan. Vid sin sida hade han under gårdagen Gunhild. Paret pussades på röda mattan innan de fortsatte mingla tillsammans med de andra gästerna. Petter var lycklig över det fina vädret.

– 25 grader. Det blir inte bättre än detta, sa han till Nöjesbladet.

Gunhild hade varit i London under dagen.

– Nu har jag landat här och det är mycket bättre att vara i Stockholm, med Petter, sa hon och vände sig mot sin man och log.

ARTIKELN HANDLAR OM