Uppgifter: ”Weinstein tar inte terapin på allvar”

avSimón Bustamante

1 av 2 | Foto: TT
Harvey Weinstein.

HOLLYWOOD. Efter den långa raden av sexbrottsanklagelser mot Harvey Weinstein har den 65-årige filmbolagsmogulen lovat bättring – och checkat in på klinik för sitt ”sexmissbruk”.

Nu kommer uppgifter om att den Oscarsbelönade filmproducenten inte tar terapin på särskilt stort allvar.

Enligt nöjessajten Page Six kommer Weinstein försent till gruppterapin, svarar i mobiltelefon – och somnar när andra pratar.

Uppgifterna om filmbolagsmogulen Harvey Weinstens sexövergrepp mot en rad skådespelerskor och anställda i närmare tre decennier slog ner som en bomb i Hollywood för två veckor sedan.

I kölvattnet av sexskandalen som vuxit sig allt större har bland annat Weinsteins fru lämnat honom – och den Oscarsbelönade producenten kickats från sitt eget filmbolag.

Harvey Weinstein har lovat bättring och checkat in på klinik för sitt ”sexmissbruk” – men verkar enligt nöjessajten Page Six inte ta terapin på särskilt stort allvar.

Envisas med sin oskuld

Den 65-årige filmproducenten ska bland annat ha envisats med att han är oskyldig mot samtliga sexbrottsanklagelser under en av gruppterapisessionerna – som han enligt en källa kommit femton minuter försenad till.

– När det var hans tur att prata höll han ett långt tal om att allt är en konspiration mot honom, säger en källa till Page Six.

När det var de andra gruppterapimedlemmarnas tur att prata ska Harvey Weinstein enligt källan ha somnat på sin stol – och vaknat först när hans insmugglade mobiltelefon, som egentligen är förbjuden på anläggningen, börjat ringa.

– Harvey ryckte till, flög upp ur stolen, svarade genast på samtalet och rusade ut ur rummet, säger källan.

Allt detta ska ha hänt samma dag som Harvey Weinstein avgick från styrelsen på sitt förra filmbolag när sexskandalen vuxit sig alltför stor.

Har alltid en terapeut vid sin sida

En annan källa uppger att Harvey Weinstein inte längre deltar i någon gruppterapi, utan i stället genomgår individuell behandling – och att han hela tiden är i sällskap av en terapeut.

– Han envisas med att han aldrig har våldtagit eller utsatt någon för övergrepp – och att allt skett med samtycke. Han inser att han betett sig som ett arsle, men han envisas ändå med att inte vara en våldtäktsman, säger källan till Page Six.

30-talet kvinnor har trätt fram

I skrivande stund har drygt 30 kvinnor trätt fram och berättat hur Hollywoodmogulen trakasserat dem.

Bland annat har superstjärnor som Ashley Judd, Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow uppgett att Harvey Weinstein försökt förgripa sig på dem – och Rose McGowan säger att filmproducenten våldtagit henne.

Polisen i New York har även meddelat att man återupptar en tidigare utredning mot Harvey Weinstein från 2004.