Thicke jobbade för att förhindra hjärtattacker – dog själv av en

Vännen: Dödsfallet är ironiskt – han var i topptrim

Alan Thicke.
Alan Thicke.

Han dog av en hjärtattack.

Nu avslöjar en vän till Alan Thicke att stjärnan var engagerad just i att förhindra dödsfall av det slaget.

– Det är ironiskt att han dog av en hjärtattack, säger Joe Gordon till Radaronline.

På Luciadagen segnade skådespelaren Alan Thicke, 69, ned vid rinken under en hockeymatch med sin 19-årige son Carter. Thicke dog sedan på sjukhus efter vad amerikanska medier uppger vara en hjärtattack.

”Ironiskt”

För Radaronline berättar nu vännen Joe Gordon att han och Thicke satt tillsammans i styrelsen för ”All hans working charity”, en organisation som arbetar för att minimera just dödsfall av det slaget.

– Han hjälpte oss att planera aktiviteter och samla in pengar för brandmän. Det ironiska är att förhindra dödsfall efter hjärtattacker. I det här arbetet går hjärtat från 0 till 60. Det är det han stod för och arbetade med och han dog efter att ha drabbats av en hjärtattack, säger han till sajten.

”Nämnde ingen sjukdom”

Enligt honom kom hjärtattacken some n blixt från klar himmel.

– Jag tror att han var ovetandes om sina hjärtproblem. Jag pratade med honom förra veckan och planerade nästa hockeymatch, han nämnde ingen sjukdom, hade inte varit på sjukhus och vårdades inte för något. Han var i topptrim, säger han till Radaronline.

Thicke är mest känd för sin roll som Jason Seaver, psykologen och pappan i den populära tv-serien ”Pappa vet bäst”. På senare tid har han bland annat setts i Netflix-serien ”Fuller house” och komediserien ”How I Met Your Mother”.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN