Robyn om hälsningen från andra sidan

Gick till medium – fick hälsning från Christian Falk

Publicerad 2018-11-08

Robyn säger sig ha fått en hälsning från den döda musikproducenten Christian Falk.

Hälsningen kom via ett medium.

– Jag besökte ett medium för några år sedan som lät Christian hälsa från andra sidan att jag skulle göra musik på nätterna istället, säger hon till Svenska Dagbladet.

I sorgen efter musikproducenten och nära samarbetspartnern Christian Falk valde Robyn att gå till ett medium.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar Robyn hur hon tycker sig ha fått en hälsning från andra sidan, där Falk ska ha inspirerat henne till att skriva nya hitlåten ”Honey”.

– Jag tyckte bara så mycket om honom, och han om mig. Vi gillade både mötet mellan dansmusik och pop, friheten i att blanda dem. Han var som tjejer ofta kan vara. Självlärd, superkänslig och med massa energi. Han fick mig aldrig att känna mig dum eller dissa mina idéer för att de inte var teoretiskt och tekniskt underbyggda, som andra producenter kan göra. Han fattade vad som var viktigt och fick teknologi att jobba för honom istället för tvärtom, säger Robyn i intervjun om samarbetet med Falk.

”Lät Christian hälsa från andra sidan”

På frågan om hur man hör hans ande i ”Honey” kommer det oväntade svaret om hälsningen från Falk.

– Jag besökte ett medium för några år sedan som lät Christian hälsa från andra sidan att jag skulle göra musik på nätterna istället. Det är klart han vill. Christian symboliserar känslan att få vara i det som man tycker känns rätt och bra för en själv, det är det som är ”Honey”.

Och efter samtalet med mediet och hälsningen som Robyn beskriver som ”från andra sidan” började hon jobba nattetid.

– Ja, efter det gjorde jag det. Mycket av skivan skrev jag här, säger hon till Svenska Dagbladet.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln