Film om megahaj får uppföljare

Foto: Warner Bros
"The meg" får en uppföljare. Arkivbild.

avMalin Nilsson, TT

NÖJE

”The Meg” gjorde succé på biograferna världen över och har dragit in flera miljarder sedan premiären.

Nu avslöjar skaparna att filmen om den gigantiska hajen kan få, inte bara en utan flera uppföljare.

Världens största haj gör comeback på bioduken. Den amerikanska actionthrillern "The meg", som hade premiär i somras, får en uppföljare, skriver Variety.

I "The meg" har en förhistorisk jättehaj, en megalodon, överlevt i havsdjupen. Jason Statham spelar en räddningsledare som kommer i närkontakt med vidundret.

1 av 5 | Foto: TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Jättehajen, en megalodon, hotar badgästerna

Filmen, som regisserades av John Turteltaub, har dragit in omkring 4,6 miljoner kronor bara i USA, och 4,5 miljarder internationellt sedan premiären i mitten av augusti. Samtidigt har filmen inte fått mer än måttliga betyg av kritikerna, och redan innan filmen hade premiär rynkade branschen på näsan.

– De sa att det var ett stort misstag, Warner Brothers har tappat det, det är slut för Kina, sa Jon Turteltaub under ett sammanträde i Los Angeles under tisdagen.

Men succén är ett faktum, och för Kinas del kan det innebära framgång. Landet planerar nämligen att bygga en nöjespark med ”Meg”-tema.

Kan bli fem filmer

Filmen baseras på den första av fem böcker i Steve Altens science fiction-bokserie. Belle Avery, producenten bakom ”The meg” köpte rättigheterna till alla böckerna i tanken att göra jättehajen till en ”Jurassic Park i havet”.

Planerna på uppföljaren är bara i startgroparna och teamet är därför mycket förtegna om detaljer. Det är heller inte känt när den tänkta uppföljaren får premiär.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film