Pappans fina ord om Avicii – under minnesgudstjänst i kyrkan

Av: Anders Hedberg, Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Köerna ringlade långa till Hedvig Eleonora kyrka i centrala Stockholm på fredagskvällen.

Kyrkan hyllade Tim ”Avicii” Bergling med två minnesgudstjänster – på plats fanns även artistens pappa Klas Bergling, som höll tal.

– Vi är tacksamma för all den kärlek och det stöd vi fått från människor omkring oss. Det har givit oss hopp i denna svåra stund, säger han.

Tim Bergling hittades död i Oman den 20 april i år, bara 28 år gammal.

I kväll arrangerade Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm två minnesgudstjänster för att hedra artisten.

Hitlåtar som ”Wake me up”, ”Hey brother” och ”Levels” framfördes av Hedvig Eleonora vokalensemble.

1 av 8 | Foto: PONTUS ORRE
Klas Bergling höll tal vid minnesgudstjänsten i Hedvig Eleonora kyrka.

Under kvällen höll också Tim Berglings pappa, Klas Bergling tal. Han inledde med att tacka Hedvig Eleonora församling och berättade om sonens koppling till kyrkan, bland annat eftersom han både bott i närheten av den och haft skolavslutningar där.

Han fortsatte:

– Tim har, trots sin ungdom, gjort starkt avtryck med sin musik. Det sägs att han har förändrat EDM-musiken, eller så kallat electric dance music, sångare och producenter han jobbat med var imponerade av hans sätt att skriva musik och modet att hela tiden gå utanför de gängse normerna. Det är vi väldigt stolta över och det ger oss tröst.

Klas Bergling beskrev också familjens tacksamhet över det stöd de fått efter Tim Berglings bortgång.

– Vi är tacksamma för all den kärlek och det stöd vi fått från människor omkring oss, och kärleksfulla brev. Det har givit oss hopp i denna svåra stund. Vi förstår att vi är privilegierade, det är många som inte får det här stödet när man hamnat i en kris, säger han och fortsätter:

– Vi har även fått brev från föräldrar och syskon som drabbats av samma tragiska händelse som vi. De beskriver hur de gått vidare i livet och lärt sig leva med sorgen och tomheten. Det finns ett stort behov av hjälp och support för människor i traumatiska livssituationer.

Klas Bergling menar att det är viktigt att det finns stöd och samtalshjälp tidigt i livet för de som behöver .

– Unga människor ska inte behöva hålla problemen för sig själva. Tims musik hjälpte många, vi har fått mycket hjälp och vi i familjen kommer på olika sätt att fortsätta hjälpa andra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN