Horace Engdahl

Supermodellen Frida Gustavsson gifter sig med kändissonen

Berättar om att skådespela i ”Eld och lågor”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

Frida Gustavsson, 25, har lagt sin framgångsrika karriär som internationell supermodell på hyllan.

Nu står istället skådespeleri på schemat – och framöver även bröllop med kärleken Marcel Engdahl.

– Marcel har friat, säger Frida till Nöjesbladet.

Hon upptäcktes av en modellscout redan som 12-åring och blev internationellt erkänd tre år senare i samband med att hon både öppnade och stängde Valentinos visning i Paris under modeveckan. Men Frida Gustavsson hade faktiskt inga modelldrömmar som liten. Snarare tvärtom.

– Jag hade det lite svårt i skolan och blev mobbad vilket ledde till att jag fick dåligt självförtroende. Jag var lång och smal och såg konstig ut. När jag sedan blev modellscoutad trodde jag det var ett skämt, säger hon när Nöjesbladet träffar henne på nyinvigning av ett par butiker i Stockholm.

Frida fortsätter:

– De (modellscouterna, reds. anm.) hörde av sig igen och igen och igen. Till slut tänkte jag att de kanske ändå menar allvar. Så jag åkte dit och hade vid den tidpunkten aldrig haft på mig smink eller burit klackar, säger Frida och skrattar åt minnet.

Slutat som modell

Åren som följde kan inte beskrivas som något annat än braksuccé. Frida räknas nämligen som en av Sveriges mest framgångsrika modeller någonsin. Hon har jobbat med alla stora designers, prytt de allra största modemagasinens omslag samt varit ansiktet utåt för sminkjätten Maybelline.

Frida har helt enkelt rört sig i det absoluta toppskiktet. Men det var då. I dag har hon lagt modellandet på hyllan.

Saknar du det?

– Jag saknar inte själva modellandet, men däremot saknar jag mina vänner. När jag inledde karriären var drömmen att göra omslaget för amerikanska Vogue och italienska Vogue. Och som 19-åring hade jag redan gjort det… Då tänkte jag ”nu när jag har gjort det där, vad ska jag göra nu?”. Jag är dessutom socialist i hjärtat, så den kapitalistiska idén är inget som driver mig. Så då valde jag sedan att flytta hem och börja plugga. Allt jag har fått uppleva har varit fantastiskt och det har såklart varit en ganska speciell upplevelse. Alla personer man träffat, alla platser man sett och alla resor man gjort.

Spelar mot Pernilla August

En dröm Frida har haft sedan barnsben är att bli skådespelerska. Hon spelade teater som barn, men sedan har det inte blivit så mycket mer av den varan. Men för några år sedan bestämde sig Frida för att utbilda sig till skådespelerska och jobben har redan börjat trilla in.

I februari har till exempel långfilmen ”Eld och lågor” premiär, och där spelar Frida en av huvudrollerna. Andra som medverkar i filmen är folkkära skådespelare som Lennart Jähkel och Pernilla August.

Var du nervös inför inspelningen?

– Nja, det var ju fantastiskt att jobba med människor som är så proffsiga. Men jag kände ändå att jag går in och kör bara så får vi se hur det blir. Det var väldigt skönt att kunna känna så.

Är du nervös över hur filmen kommer tas emot?

– Det är klart jag är nervös, det är ju supertråkigt om folk tycker den suger. Men magkänslan är bra.

”Marcel har friat”

Privat lever Frida tillsammans med Marcel Engdahl, son till Horace Engdahl och Ebba Witt-Brattström. Relationen till svärföräldrarna är mycket god.

– Vi har en jättebra relation. Och Marcels pappa och min pappa är också jättenära.

Vi ser att du och Marcel bär matchande guldringar. Är det möjligtvis förlovningsringar?

– Ja, det är det… Marcel har friat, säger Frida. och

Hon berättar att bröllopsdatum ännu inte är spikat:

– Det blir inte nästa sommar, men kanske sommaren efter det. Men det kommer!

Vill ni bilda familj?

– Ja, det vill vi. Men nu ska jag satsa på skådespelarkarriären och kanske även göra lite grejer internationellt. Men jag vill nog ha barn innan 30!

Få full koll på supermodeller, kändissöner och allt annat spännande inom nöjesvärlden. Bli dessutom galet allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Horace Engdahl

LÄS VIDARE

Dokument: Klanen Wahlgren – 80 år i rampljuset

ÄMNEN I ARTIKELN

Horace Engdahl

Ebba Witt-Brattström

AB Voice