Bryter tystnaden om nakenläckan: ”Jag var så rädd”

Av: Rebecca Haimi

Publicerad:
Uppdaterad:

Lawrence i intervju om avklädda bilderna

1 av 4 | Foto: AllAccess/insight media
”Det här är ingen skandal. Det är ett sexbrott.” Så bryter Jennifer Lawrence tystnaden om de kapade nakenbilderna.
– Jag var så rädd, säger hon till Vanity fair.

”Det här är ingen skandal. Det är ett sexbrott.”

Så bryter Jennifer Lawrence tystnaden om de kapade nakenbilderna.

– Jag var så rädd, säger hon till Vanity fair.

När skådespelaren Jennifer Lawrence, 24, förstod att någon kommit åt nakenbilder på henne, och att de spred sig som en löpeld över nätet, ringde hon sin pappa.

– Jag var så rädd. Jag visste inte hur det skulle påverka min karriär, säger hon i en intervju med Vanity fair som citeras av Daily news.

Det är första gången Hunger games-stjärnan berättar om vad som hände.

– När jag tvingades ringa det samtalat, till min pappa och tala om vad som hade hänt... Då spelade det ingen roll hur mycket pengar jag har tjänat på ”Hunger games”, säger hon.

– Jag lovar, alla som hade fått välja mellan de pengarna och det samtalat hade tänkt att det inte är värt det.

”Är ett sexbrott”

Nakenläckan, som förutom Jennifer Lawrence även drabbade ett hundratal andra kvinnliga skådespelare och musiker i början av september, har kallats för en ”skandal”.

Lawrence tar tillbaka ordet.

– Det är ingen skandal. Det är ett sexbrott. Det är en sexuell överträdelse. Det är vidrigt, säger hon till Vanity fair.

Jennifer Lawrence berättar att hon försökte sätta sig ner och skriva ihop något slags uttalande om det som hänt, men misslyckades, och bad sin publicist istället.

– Varje gång jag försökte skriva började jag gråta eller blev arg. Jag började skriva på en ursäkt, men jag har ingenting att be om ursäkt för, säger hon.

Var till pojkvännen

Bilderna, antyder hon, togs för att skicka till hennes dåvarande pojkvän. Den brittiska skådespelaren Nicholas Hoult, 24.

– Jag var i ett kärleksfullt och funktionellt förhållande under fyra år. Det var lång distans mellan oss, och antingen kommer din pojkvän att titta på porr, eller så tittar han på dig, säger Jennifer Lawrence till Vanity fair.

I intervjun uppmanar hon till strängare lagstiftning när det kommer till den typ av brott hon och de andra kvinnorna utsattes för.

”Förstår inte”

Bilderna spreds bland annat på nätforumen Reddit och 4Chan. Forumen har ett ansvar, anser Lawrence, liksom de som väljer att ta del av de illegala bilderna.

– Bara det faktum att någon kan bli sexuellt utnyttjad, och den första tanken som slår någon är att göra vinst på det. Jag förstår det inte, säger hon.

Jennifer Lawrence fortsätter:

– Bara för att jag är en offentlig person, bara för att jag är skådespelare, betyder det inte att jag bad om det här. Det är min kropp, och det borde vara mitt val, och det faktum att det inte är mitt val är helt fruktansvärt. Jag kan inte förstå att vi lever i en sådan värld.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN