Måns Zelmerlöw: ”Jag ska unna mig allt”

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

TIDSLINJEN: Så var dagen efter för Melodifestivalvinnaren

1 av 8 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Han nådde målet till slut. Han vann Melodifestivalen.
Dagen efter firar Måns Zelmerlöw med signering och frosseri.
– Det blir total däckning med pizza, läsk och nån serie. Jag ska unna mig allt i en vecka!

Han nådde målet till slut. Han vann Melodifestivalen.

Dagen efter firar Måns Zelmerlöw med signering och frosseri.

– Det blir total däckning med pizza, läsk och nån serie. Jag ska unna mig allt i en vecka!

Söndag 12:20:

Måns Zelmerlöw vaknar sent i hotellsängen på våning 24, intill Friends arena. Han är för morgontrött för tv-soffor. Intill ligger statyetten ”sångfågeln” som visar att jo, han vann Melodifestivalen i går.

15.30:

– Det har inte riktigt sjunkit in än. Jag brast ut i skratt när jag borstade tänderna, för det är så sjukt. Jag har längtat så länge, och nu är jag här, säger en lycklig Måns Zelmerlöw som intervjuas av Nöjesbladet på hotellet.

Huvudvärken som får honom att massera tinningarna vittnar också om nattens segerfest.

– Jag gick omkring och kramade folk och var extremt glad att ha familjen och vännerna där. Fast det blev totalt selfie-VM, så jag sa knappt mer än två meningar till någon.

”Lederhosen skulle passa”

Ny fokus nu, på Eurovision song contest (ESC). Ändringar i ”Heroes”-numret har inte Zelmerlöw hunnit spika än, men han funderar på pyroteknik till sista refrängen – och kanske ett klädbyte.

– Det blir ingen kavaj. Fast ... lederhosen skulle ju passa väldigt bra i Wien, säger han med ett skratt.

Mellan ESC-bestyren tror Måns Zelmerlöw att han måste klämma in låtskriveri, för skivbolaget kan vilja släppa nya albumet i maj i stället för oktober. Tajt, men det ska gå.

16:00:

Måns packar ihop på hotellet, för att åka till …

17:30:

… en galleria i Sollentuna. Zelmerlöw möts av smärre hysteri, sjunger ”Heroes” och signerar skivor åt uppskattningsvis 600–700 personer. Flera fans piper stjärnögt: ”Oh my god!”.

”Som en riktig artist”

Mer sådant, hoppas Zelmerlöw. Mellosegern är hans peak, men nu vill han ha hela Europa.

– När man gör intervjuer på engelska känner man sig som en riktig artist! Såhär nära en Europaturné har jag aldrig varit. Drömmen är några utsålda arenor runt om i Europa och att avsluta på Wembley. Men det blir nog inte inom en alltför snar framtid.

18.40:

Sista autografen är skriven, Måns Zelmerlöw har ont i högerhanden och åker bil till hotellet. I siktet finns en veckas paus från fem månaders hårdträning och diet.

– Pizza och chips har jag saknat! Och lösgodis – guds gåva till människan. Jag är så jävla trött på kvarg. I kväll blir det total däckning med pizza, läsk och nån serie. Jag ska känna mig jävligt nöjd med mig själv.

19.10:

Måns Zelmerlöw byter till sin egen bil och styr mot Stockholm city för att fira examen från Melodifestivalen 2015, på det bästa sättet han kan tänka sig:

– Jag ska äta en gambino, med massa vitlök och scampi. Hej då!

STORT DOKUMENT: Så gick han från blyg kille – till ESC

Måns Zelmerlöw om …

… sin strategi i ESC:

”Jag kör språkvägen, tror jag. Jag pratar ju tyska och franska och kan hälsningsfraser och ta mig fram på bosniska. Så jag tänker att redan där kan jag charma lite.”

… sin Mellodiet:

”Till frukost/lunch har jag ätit kvarg med bär eller mango. På kvällen har det varit sallad med en fläskkotlett eller kycklingfilé. Men nu ska jag nog testa kefir i stället för kvarg. Jag är väldigt trendkänslig i fitnessgrejen.”

… kommande albumet:

”'Heroes' är en ytterlighet på plattan. Det mesta ligger soundmässigt mellan 'Barcelona sessions' och 'Heroes'. Och det är väldigt starkt, tycker jag själv.”

… ESC-favoriterna:

”Ryska gummorna var fantastiskt bra, men jag vet inte om jag kan hämta så mycket inspiration från det numret. Dima Bilan med konståkaren – det var fenomenalt roligt! De udda grejerna är bra i Eurovision, och jag tror min streckgubbe kan göra sitt.”

Publicerad: