Mary klär sig snyggast i Danmark

NÖJE

Från vanlig tjej till glamorös prinsessa.

Nu klär sig kronprinsessan Mary snyggast i Danmark, enligt en ny bok.

– Visst har hennes stil förändrats positivt, säger glamourbloggaren Karolina Lassbo.

Hur viktig är Mary för modet i Danmark?

Foto: Den nya boken Mary - prinsessan med stil.

Mary har korats till världens mest eleganta kvinna, har prytt omslag på modetidningar och är Danmarks mest fotograferade kvinna. Men det har inte alltid varit så.

Ändrade stil

I dag släpps boken "Mary - prinsessan med stil" som handlar om hur hennes klädstil och utstrålning har förändrats sedan hon blev en del av det danska kungahuset.

– Hon satte i gång ett fantastiskt maskineri för att smälta in som prinsessa när hon kom till Danmark 2002. Mary anställde en make up-specialist och en stylist. Hon tappade tio kilo och ändrade stil helt. Nu är hon utan tvekan kungahusets superstar, säger den danska modeexperten Jim Lyngvild, som skrivit boken tillsammans med Jan Körner.

Hur viktig är Mary för modet i Danmark?

– Extremt viktig. Designerna här försöker efterlikna det kronprinsessan har på sig på modevisningar. Förstasidan på våra magasin har ofta Marys bild, och unga kvinnor kopierar hennes stil.

Glamourprinsessan, bloggaren Karolina Lassbo, ger ”den nya” Mary betydligt högre betyg än ”den gamla”, när hon får se ett axplock bilder på kronprinsessan, tagna under hennes tid i Danmark.

Anders Munck

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode