Superbt, Serbien!

NÖJE

Vinnaren till aftonbladet.se: Jag är rörd

Vi ses i Serbien nästa år.

Med 268 poäng tog Marija Serifovic hem hela Eurovision Song Contest med låten Molitva.

– Jag är rörd, säger Marija Serifovic till aftonbladet.se:s Tobbe Ek.

De var en av favoriterna hela vägen.

Både svenska och brittiska spelbolag hade Serbien högt på spellistorna innan tävlingen och responsen från publiken i Helsinki Arena var massiv. Högst låg dock Ukrainas ”Dancing lasa tumbai” med 4,25 i odds på Svenska Spel. Men Verka Serduchka fick se sig besegrad av kvinnan som utseendemässigt jämförts med Lotta Bromé.

När aftonbladet:ses Tobbe Ek hälsade från SVT:s Jovan Radomir som har skrivit den engelska texten till vinnarlåten möttes det med applåder från Marija Serifovic och hennes körsångerskor. Han har även gjort en dansremix av Moltiva.

– Jag ska dansa till den hela natten, säger vinnaren till aftonbladet.se.s Tobbe Ek.

Gayikon

Precis som Kicki Danielsson och Arja Saijonmaa är stora ikoner i den svenska gayvärlden så har Marija Serifovic samma status på Balkan, berättar Tobbe Ek.

– Jag uppskattar alla fans och alla gayfans, säger den serbiska vinnaren, till aftonbladet.se.

Totalfiasko

I Sverige satte folket högt hopp till The Ark. På aftonbladet.se var det ingen som hotade dem när läsarna röstade vem de trodde skulle vinna Eurovision Song Contest. Men det blev totalfiasko. Värdlandet Finland lyckades inte heller nå en plats bland de tio bästa och måste också slåss för en plats i nästa års schlagerfinal. Finland som har blivit känd för storheter som Him, Lordi och Apocalyptica kan nu ha satt tonen för hur omvärlden ser på landet efter att nu ha levererat ännu en rockflirt – Idolvinnaren Hanna.

Läs alla schlagerartiklar:

Frida Sjödin

ARTIKELN HANDLAR OM