Nöje

Unga katoliker vill stoppa Madonna

Av: 

Lotta Glimstedt

NÖJE

Skrivit under protestlista

Kontroverserna kring Madonna fortsätter.

Nu har 31,000 polska ungdomar skrivit under en protestlista med målet att stoppa sångerskans konsert i Warszawa.

Popdrottningen fortsätter att skapa rubriker under sin pågående Europaturné. 

Madonna, 53, är inbokad att spela i Warszawa i Polen den första augusti, men nu har 31,000 polska katoliker skrivit under en protestlista med syftet att stoppa konserten, skriver Perezhilton.com.

Minnesdag

Rörelsen, som går under namnet "Youth crusade movement", menar att det är olämpligt att Madonna spelar i staden på minnesdagen för Warszawauppropet. Mellan den första och andra augusti, under andra världskriget 1944, gjorde den polska motståndsrörelsen uppror i ett försök att befria staden från den tyska ockupationsmakten.

"Denna dagen är en minnesdag i Polen. Vi tänker på alla människor som överlevde och dog under Warszawaupproret. Vidare tillåter vi inte att man hånar våra heliga symboler och krucifix", skriver rörelsen som motivering i ett pressmeddelande.

Upprörda känslor

I ett försök att lugna de upprörda känslorna ska politiker verksamma i Warszawa föreslagit en tyst minut före konserten.

Det här är inte första gången det stormar kring stjärnan. Under sångerskans framträdande i Tel Aviv nyligen visades politikern Le Pens ansikte på stora skärmar, med ett hakkors ditmålat på i pannan. Vid konserterna i Istanbul och Rom valde sångerskan att flasha ena bröstet respektive rumpan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

BILDEXTRA: Madonna på Ullevi

Publisert: