Två tonåringar dog på Basshunters spelning

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Johan ”Johan Altberg” Altberg.
NÖJE

Svenske dj:n Basshunter spelade på en klubb i Plymouth, England, natten till lördagen.

Men spelningen drabbades av en plötsligt tragedi – två tonåringar dog efter att ha tagit ecstasy.

– Jag är förkrossad, hälsar Basshunter via sin manager till Nöjesbladet.

Johan Altberg, 32, mer känd som Basshunter, spelade på nattklubben Pryzm i Plymouth, England, när lokalen plötsligt tvingades evakuera.

På sociala medier uttryckte klubbesökare oro och rädsla efter att plötsligt ha blivit ombedda att lämna nattklubben. Flera bilder visar på tumult utanför klubblokalen i samband med evakueringen.

Basshunter själv skrev på Twitter att han ”inte är säker på vad som händer, men hoppas att alla är okej”.

Polisen lät senare förklara att anledningen till evakueringen var att två män i 19-årsåldern tog ecstasy under Basshunters spelning. De fördes till sjukhus, där de senare avled.

Klubben fick evakueras

En av klubbgästerna beskriver händelsen för The Sun.

– Det var runt klockan 01.30 och mot slutet av Basshunters spelning. Det var mycket folk och jag vände mig om en kille låg på golvet och det var redan personal där med honom. Han skakade. De tog ut honom tio minuter senare och satte honom i en rullstol. Han verkade inte mottaglig då.

Femton till tjugo minuter senare bad en säkerhetsvakt samtliga att utrymma lokalen, berättar vittnet för tidningen.

– Musiken tystnade och dj:n bad oss lämna byggnaden via brandutgångarna. Jag trodde då att det var relaterat till killen som kollapsade i rummet där Basshunter var. Han var den enda personen jag såg så jag blev överraskad när jag såg i morse att det var två som hade dött. Jag såg inget av den andra personen.

”Basshunter är förkrossad”

På lördagskvällen uttrycker Basshunter sitt medlidande för de drabbade via sitt team.

– Basshunter är förkrossad över det som har hänt. Det är såklart tragiskt och han vill ge sina kondoleanser i denna svåra tid, säger hans manager Henrik Uhlmann när Nöjesbladet når honom på telefon.

ARTIKELN HANDLAR OM