Mode

Grunda för fest

NÖJE

Så fixar du snyggaste fest-looken på ett kick

Av: Linda Gradin Foto: Annika af Klercker

Fokusera på ögonen:

1. Håll basen naturlig. Var noga med att använda en tunn foundation och fokusera den runt ögon, näsa och läppar. Använd gärna en foundationborste, så jobbar du upp lystern och får ett finare slutresultat. Avsluta med ett puder, gärna med lite färg i.

2. Applicera ett brunfärgat rouge på kindbenen, tona noga. Börja två fingrar från örats övre del och tona ner den mot näsvingarna, men inte längre fram än två fingrar från näsan.

3. Markera under ögat med en mörkbrun ögonskugga, använd en bredare pensel. Markera innanför med en svart kajalpenna. Tona ihop noga.

4. Lägg samma rouge även på ögonlocken och tona uppåt mot brynet. Markera med en mörkbrun kajalpenna längs fransarna och avsluta med en svartbrun mascara på både under- och överfransarna.

5. Markera läpparna i en svag korallaprikos ton. Ta ett med lyster i, det ger ett blankt intryck utan att bli för glossigt. Använd läppensel i stället för läpppenna så får du en naturligare markering på munnen

Fixa håret

1. Spreja håret med ett värmeskydd som samtidigt ger struktur och glans. Då skyddar du ditt hår och frisyren håller längre.

2. Platta hela håret med plattång. Längst ner på varje hårslinga avslutar du med att vrida tången inåt, för att få inåtböjda toppar. Ta sedan ett litet parti, cirka fyra centimeter av håret längst fram mot ansiktet, och vrid tången sakta medan du drar utåt och bakåt. På så sätt får du naturliga svängar vid käkbenet som gör att håret ser fylligare ut. Avsluta med att krama håret för en lite frissig effekt. Undvik för mycket hårsprej.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode