Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Scotts nummer försvann

Av: 

Ylwa Svensson

NÖJE

SVT om missen i duellen: Det är fruktansvärt olyckligt

SVT missade grovt under lördagens schlagerduell mellan

Alcazar och Scotts.

Under Alcazars snabbrepris försvann röstningsnumret till Scotts.

– Det som hänt är fruktansvärt olyckligt, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen.

”Det är klart att det är trist”, säger Scotts sångare Henrik Strömberg om SVT:s nummermiss. Nu hoppas han att det inte ska strula i Andra chansen.
”Det är klart att det är trist”, säger Scotts sångare Henrik Strömberg om SVT:s nummermiss. Nu hoppas han att det inte ska strula i Andra chansen.

När det stod klart att Scotts skulle möta Alcazar i lördagens första schlagerduell nollställdes räkne-verken och röstningen började om.

De 3,3 miljoner tittarna hade sedan tre minuter på sig att rösta fram sin favorit, Alcazar eller Scotts, till Melodifestivalens final i Globen.

”Grafiken hängde sig”

Men SVT strulade till duellen. Under Scotts minutlånga snabbrepris syntes telefonnumren till båda banden, sedan gick något fel.

Under nästan hela Alcazars snabbrepris saknades röstningsnumret till Scotts bidrag.

– Det skedde ett tekniskt strul, ungefär som när en dator låser sig. Det som hände var att när Alcazars låt gick på i duellen så blev det fel. Grafikgrejen hängde sig, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen.

Under nästan en minut kunde inte tittarna se vilket nummer de skulle ringa för att rösta på Scotts. Men enligt Ronnie Lans ska inte

SVT:s tabbe ha påverkat resultatet.

”Det är trist”

– Det vet vi att det inte gjorde. Alcazar ledde ganska rejält redan från början. Redan då ansåg vi att det här inte skulle påverka resultatet, säger han.

När Nöjesbladet ringer och berättar för Scotts sångare Henrik Strömberg om nummermissen blir han inte överraskad.

– Jag har hört om det och jag vet inte vad jag ska säga ... Det påstås att det här inte ska ha påverkat utgången, men det är klart att det är trist att det blev så här, säger han.

Strömberg hoppas nu på att det inte ska strula i Andra chansen.

Vad gör ni för att det här inte ska inträffa igen?

– Vi kommer att titta över tekniken. Det får jag ta på mig som projektledare, att se till att det här inte sker igen, säger Ronnie Lans.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen