Mode

Snygg och sotad

NÖJE

Snygga lockar och sotade ögon är perfekt för den som vill ge sig ut i festnatten.

Här kan du steg för steg följa vägen till den snygga looken.

Foto: Mia Carlsson

Modell: Paulina/Mikas

1. Lägg upp håret på värmespolar och spreja varje slinga med ett värmeskydd. Låt spolarna sitta i cirka 30 minuter.

2. Applicera foundation, gärna en tunn med lyster i, över hela ansiktet. Glöm inte läpparna! Använd en foundationpensel. Den gör jobbet lättare och ger ett mer täckande resultat. ¨

3. Pudra lätt med ett mineralpuder på de högsta punkterna i ansiktet. Det ger ett fint glow utan att det ser "svettigt" ut. Matt lite mellan ögonbrynen, näsvingarna och ut mot kinderna, samt mellan näsan och överläppen.

4. tona en gråsvart ögonskugga i globlinjen, nästan upp till brynet.

Var noga med att skugga ut kanterna väl. undvik för mycket färg på ögonlocket. Koncentrera den främst i globlinjen och längs fransraden. Det ger ett piggare intryck.

5. Kajalpenna innanför fransraden är viktigt. Se till att måla på ovansidan och var noga med att inga glipor syns mellan fransarna. Då ser de längre och mer välmålade ut. Tona försiktigt med den svarta skuggan på fransarna och längs den nedre ransraden. Kajalpennan sitter mycket bättre då. Överdriv inte mascaran – långa separerade fransar ger ett lite mer trendigt intryck.

6. Läpparna är matta och i en beige nyans, försök hitta en som går mot rosa. En kall färg på läpparna blir snyggt ihop med den kalla ögonmakeupen.

7. Ta ur värmespolarna, borsta ur lockarna och tupera dem lätt med en kam. Avsluta med att krama in ett sprejvax i håret.

8. Avsluta med en ganska hård hårsprej som ger en matt look.


Av: Linda Gradin

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode