”Vissa har i stort sett aldrig sett mig förr”

Foto: Caroline af Ugglas har ett späckat schema. Vid sidan av turnén med Ledin ska hon i dag åka tvärs över landet för en spelning på egen hand.
NÖJE

BORGHOLM. En omöjlig kombination eller två motsatser som dras till varandra?

– Vi är så olika att vi blir lika, säger Caroline af Ugglas om Ledinturnén.

Det råder kontrollerat kaos bakom scenen på Borgholms Slottsruin.

Caroline af Ugglas, 37, pustar ut efter kvällens spelning och maken, turnéledaren och medmusikern Heinz Liljedahl reder ut en bajsolycka på parets yngsta barn Otis.

Nyfunnet fan

Medan Tomas Ledin tar första ackordet till sitt väckelsemöte för de redan frälsta Ölandsborna berättar sångerskan om hur hon just pratat med ett nyvunnet fan.

– Han berättade att han tyckte det skulle bli så jobbigt att se mig. Men efteråt var spelningen det bästa han hade sett. Det är en väldigt blandad publik på spelningarna. Vissa kommer på konserterna, tycker redan om mig och kan alla texterna. Och vissa har i stort sett aldrig sett mig. Men det är det som är så kul – folk kommer hit och blir överraskade, säger Caroline af Ugglas.

Det har snart gått ett halvår sedan sångerskan – via den bedjande schlagersuccén ”Snälla snälla” – tog det definitiva steget in i folkligheten.

På sitt eget sätt

Då som nu gör hon det på sitt sätt.

– Det är klart att det alltid finns sura miner på ett sånt här ställe, det är inte mitt problem. Jag gör min grej – whatever. Sedan vet man att det finns många där ute som älskar det och då gör jag det för dem. Jag får jobba lite hårdare men jag kan bara göra mitt bästa. Det är lite som att flörta, det är spännande, säger hon.

Och Carolines uppvärmning inför Ledins sommarsockrade hitkavalkad är allt annat än bekymmerlös solstolspop.

Trasiga relationer

Medan Ledin sjunger om sanden mellan tårna botaniserar af Ugglas bland ångest och trasiga relationer.

– Det är väl bra att de får tänka till lite. Och desto starkare skiner solen när Tomas går på scen sedan, säger Caroline och ler. Vi är så olika att vi blir lika. Vi är båda väldigt raka i våra texter fast på olika sätt. Det är inga krusiduller eller pannan i veck hos någon av oss.

På egen hand

Klockan är inte ens tio när Caroline och Heinz tar barnen med sig till hotellet för att sova. Redan klockan åtta nästa morgon är det dags att åka vidare.

Medan Ledin har en spelledig dag i Borgholm ska af Ugglas åka tvärs över landet för en spelning vid Orust på egen hand.

Dit är det 46 mil.

Eller sex timmar i bil.

af Ugglas om sin dag

”Dagens gig var fem plus, det var skitkul och jag är jättenöjd. Men jag är förvånad över att jag hade så kul för jag har haft jätteont i magen hela dagen. Jag måste ha fått i mig mjölk i går eller i förrgår så min mage har varit gravidstor. Jag är gravt känslig för mjölk. Så jag låg vaken ganska länge och har suttit och gnällt i bilen hela dagen. Men skitbra gig! Och det är det viktigaste.”