”Jag blev ned- sparkad”

NÖJE

"Boban" i tv:s Häktet: Skinheads tyckte att jag hade fel hudfärg

1 av 2 | Foto: LADDAR FÖR MER FILM Ove Wolf spelar kriminelle "Boban" i "Häktet". Nu vill han göra mer film. En drömroll är att spela i ett nytt tv-drama om Strindberg.

På tv spelar han kriminelle Boban i SVT:s dramaserie ”Häktet”.

I verkligheten har skådespelaren Ove Wolf, 35, själv blivit utsatt för kriminalitet.

–Jag blev nedsparkad av skinheads.

Ove Wolf gestaltar internen Boban Stankovic, en invandrarkille med serbisk bakgrund som riskerar att få sin ungdom förlorad bakom lås och bom, i tv–serien ”Häktet”.

–Boban lever inte i verkligheten. Han ser sig själv som macho och oövervinnelig. När den bilden börjar krackelera rasar allt för honom, säger Ove Wolf.

Guldkrona i tanden

Någon egen erfarenhet av livet innanför fängelsemurarna har han inte.

Däremot har Wolf själv blivit utsatt för kriminalitet. Guldkronan i framtanden påminner om när han som 19–åring blev nedslagen av ett skinheadsgäng.

–Jag hade väl helt enkelt fel hudfärg och var på fel ställe vid fel tidpunkt.

Det är annars ingen vild ungdom Ove Wolf beskriver. Han växte upp med ”morsan” och tre syskon i Partille utanför Göteborg. Hans pappa gick bort för några år sedan.

Teaterintresset väcktes i tjugoårsåldern. Han har synts i succéserien ”Hammarkullen” och spelar på fristående teatrar. Framför allt på Teater Jaguar, där han är en av fyra konstnärliga ledare.

–Vi spelar nyskrivna pjäser för främst ungdomar.

Något större genombrott genom rollen i ”Häktet” förväntar han sig inte.

”Oerhört glad”

–Men jag är oerhört glad för rollen som Boban. Nu vill jag jobba mer med filmmediet.

Har du någon drömroll?

–Jag skulle vilja att Stig Larsson ringer upp. Jag har skickat mitt CV till honom för en roll i tv–dramat ”August Strindberg” som han ska regissera.

Jonna Sima