Maja Ivarsson

Maja Ivarsson: ”Att amma offentligt är naturligt”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

The Sounds-profilen ger sig in i amningsdebatten

The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, 35 är för offentlig amning.

I en intervju med tidningen Mama berättar artisten att hon blir besviken över åsikten att nyblivna mammor ska skyla sig när de ammar.

Själv tvekar hon inte inför att amma sonen Dante bland folk.

– Att amma offentligt är, och borde vara, helt naturligt, säger hon.

Debatten om offentlig amning är ständigt pågående. Nu ger The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, som i februari blev mamma till sonen Dante Benjamin Hunter, sin syn på saken.

I en intervju i det senaste numret av tidningen Mama berättar hon att det varit självklart för henne att mata Dante på offentlig plats.

– Att amma offentligt är, och borde vara, helt naturligt. För mig har det varit en självklarhet. När Dante är hungrig så är han ju hungrig nu, inte om 20 minuter när vi är hemma igen, säger hon.

”Hört att jag måste skyla mig”

Rocksångerskan har inte bara mötts av uppmuntran från allmänheten, något som gör henne besviken.

– Tyvärr har jag också hört saker som att jag måste skyla mig och tänka på unga män och deras blickar och fantasier. Jag har också hört att vissa kaféer och restauranger inte vill att man ammar där, vilket känns ännu konstigare, säger hon i Mama.

Men kommentarerna har inte fått henne att sluta amma offentligt. Sin vana trogen struntar hon i stället i kritikerna.

– Jag kör den obstinata stilen, som med det mesta här i livet. Om det är något jag inte får göra, vill jag göra det ännu mer ”bara för att”. Det känns mest tragiskt att även ett par ammande bröst räknas som något sexobjekt.

”Så lugn i mig själv”

I intervjun berättar Maja Ivarsson också att hon har blivit lugnare och tryggare sedan hon blev mamma. Det började redan under graviditeten. Efter år av turnerande med The Sounds har hon för första gången kunnat ta en paus och slappna av.

– Hela den sommaren var så fin. Jag var så tillfreds med att slippa fly vardagen, och så lugn i mig själv. Jag slutade röka så fort jag fick veta att jag var gravid. Det var aldrig några som helst problem, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Amadeus Sögaard om uppväxten med Carola och Runar: ”Hamnat lite i kläm”

ÄMNEN I ARTIKELN

Maja Ivarsson

The Sounds