Ville ge Zara Larsson lavett i radio – ber om ursäkt

Pudlar efter kommentaren: ”Visste inte vad Zara hade varit med om”

Programledaren Sebastian ”Sheriffen” Larsson på radiostationen Bandit Rock uppmanade sin kollega att ge Zara Larsson, 17, en lavett.

Nu ångrar han sitt uttalande.

– Jag ber om ursäkt till alla som lyssnade och till Zara också givetvis, säger han till Nöjesbladet.

”Om du går förbi henne kan du ge henne en liten lavett”.

Det sa programledaren Sebastian ”Sheriffen” Larsson på radiostationen Bandit Rock om Zara Larsson över telefon till en kollega i Bråvalla, när de diskuterade snackisen om Günters attack mot Zara Larsson, som Nöjesbladet var först med att rapportera om.

Uttalandet i radion har nu skapat stor uppståndelse.

LÄS OCKSÅ Günther till attack mot Zara Larsson

”Uppförstorat”

Sebastian Larsson säger att han med ordvalet inte menade ”örfil”, som lavett betyder.

– Där jag kommer ifrån betyder en liten lavett en liten klapp på kinden. Det är inte som att man ska starta ett världskrig som den här grejen har blivit uppförstorad till. När man har en konversation är det en sak, men när det skrivs ut i en text där man inte hör själva tonfallet blir det ju en helt annan grej, säger han till Nöjesbladet.

Men varför sa du så överhuvudtaget?

– Det var när vi skulle lägga på luren, precis som om jag skulle säga trevlig helg till dig, som jag sa att ”går hon förbi dig, ge henne en liten lavett”. Alla som hör det förstår att det är på skoj tror jag, eller det vill jag tro. Men sedan finns det folk som letar fel och vill vara lite radiopoliser. Jag förstår ju att ordvalet inte är bra och jag ångrar det nu.

Nu ber han om ursäkt till lyssnarna och till Zara Larsson.

– Sedan jag kom hem i dag har jag varit lite skakig och jag ber om ursäkt till alla som lyssnade och till Zara också givetvis. Jag har aldrig träffat henne och har ingen aning om hur hon är. Det var inte mening att göra något dumt. Det var mer som en humorsketch.

Kan man säga en sådan grej med glimten i ögat om en 17-åring som Zara ju är?

– Inte när man lägger upp det så, då tycker jag att det går över gränsen. Men i sitt sammanhang var inte min avsikt att vara taskig mot någon, utan mer vara lite edgy. Men visst, jag hade inte gjort om det, det kan jag säga. Jag har lärt mig en läxa.

LÄS OCKSÅ Hyllade Zara på scen efter attackerna

Vet inget om Zara

De många stormarna kring Zara Larsson och näthatet den senaste tiden har gått honom rakt förbi.

– Ärligt fick jag veta det efteråt när min chef ringde mig och berättade att Zara hade varit med om värre grejer förut, det visste inte jag. Jag snöade vidare på dagens nyhet med Günther, sedan blev ordvalet fel och en fjäder har blivit en höna. Jag vet att hon vunnit ”Talang” nån gång men inte mer än så alls. Jag ber återigen om ursäkt.

Sebastian ”Sheriffen” Larsson avslutar med att återge ett klassiskt citat.

– Det är i motvind en drake lyfter, det är en klassiker. Det ska även stå på min gravsten.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN