Logan Paul kritiseras igen: Filmar döda djur

Youtubeprofilen använder elpistol på döda råttor i ny video

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

I ett nytt klipp visar Logan Paul upp en skadad fisk och använder en elpistol på döda råttor.

Youtubestjärnan, som i januari fick hård kritik efter att ha publicerat en video p en död kropp, kritiseras nu igen.

”Man skulle kunna tänka sig att Logan Paul skulle ha lärt sig något. Men nej”, skriver en anändare på Twitter.

Youtubeprofilen Logan Paul fick enorm kritik efter att ha filmat och publicerat en video på en död kropp i den japanska Aokigahara-skogen. Efter kritiken valde han att be om ursäkt på Twitter och i ett klipp på Youtube.

Efter incidenten valde Youtube att avbryta flera pågående samarbeten med Paul och pausade nya projekt. Därefter publicerade Paul en minidokumentär om stigmat kring självmord. I videon lovade han även att donera en miljon dollar till organisationer som jobbar förebyggande för att förhindra självmord.

Filmar döda djur

Nu, drygt en vecka senare har Paul publicerat en ny video på sin Youtubekanal. I den visar han upp flera djur som är skadade eller döda. Dels en koifisk som flyter på sidan i en damm. I klippet syns hur Logan plockar upp fisken och försöker utföra hjärt- och lungräddning på den innan han lägger den i vattnet igen.

– Jag är ingen fiskdoktor så jag har ingen aning om vad jag gör. Så vi tog hit en, säger han och presenterar en man som undersöker vattnet i dammen.

Därefter väljer Paul att hoppa ner i dammen bland fiskarna med kläderna på för att ”lära dem simma”, som han uttrycker det.

I samma videoklipp visar han upp två döda råttor som han väljer att använda en elpistol på innan de slängs i en soptunna.

– Jag hatar råttor, säger han i videon.

Kritiseras igen

I kommentarsfältet har flera personer reagerat på Pauls val att filma döda djur.

”Bravo, först en död människokropp, sedan råttor och sedan en fisk. Självklart skämtar du om det också. Undrar vad du ska visa oss nästa gång”, skriver en användare.

”Delen med den döda råttan var störande”, skriver en annan.

”Du är besatt av att filma döda saker”, skriver en tredje.

”Logan, du gör samma misstag igen”, skriver en fjärde.

Även på Twitter har videon orsakat reaktioner.

”Man skulle kunna tänka sig att Logan Paul skulle ha lärt sig något. Men nej, han är tillbaka och använder elpistol på döda djur. Bra innehåll inkluderar inte döda saker”, skriver en twittrare.

Efter att Paul filmat den döda kroppen i Japan startades en namninsamling för att få hans konto nedstängt. Insamlingen pågar fortfarande och är i skrivande stund uppe i över en halv miljon namn. På Twitter fortsätter personer att länka till insamlingen och uppmanar personer att skriva på.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Logan Paul

Youtube