Läcker New York-romans

NÖJE

Om ödet får bestämma

<p>VHS DVD</p>

För alla som tror på kärlek vid första ögonkastet. Han och Hon stöter ihop när de köper presenter till sina respektive. Deras vägar korsas strax igen, och de får mer kontakt.

Är det meningen att Sara (Kate Beckinsale) och Jonathan (John Cusack) hör ihop?

Hon bestämmer att slumpen får avgöra. De går in i varsin hiss och om de trycker på samma våningsplan är det meningen att de ska bli ett par. ”Om ödet får bestämma”, bygger på en rätt tillgjord idé, men köper man fantasin är den en underhållande romantisk komedi. En banal ballad kan sjungas på olika sätt. En sliten filmromans kan berättas så att den ändå fängslar.

Jag tycker om brittiske regissören Peter Chelsom, som gjort de fina ”Hear my song”, ”Funnybones” och ”The mighty”. Han blandar sin humor med vemod, och skildringen av hennes pojkvän, långhårige flummusikern Lars Hammond är rolig.

Och filmen har en annan sorts läcker romantik. New York-bilder som blåser liv i förälskelsen i storstaden. En gullig parfilm, med en fin Nick Drake-låt.

Intressant kommentar av Chelsom på dvd:n, som också innehåller många bortklippta och omgjorda scener samt den sedvanliga bakom-filmen.

Jens Peterson