Här är bröllopsmenyn

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NÖJE

Havskräfta och kalvytterfilé.

Gästerna på bröllopsmiddagen har diverse delikatesser att se fram emot.

– Menyn får en sexa av fem möjliga, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström till Aftonbladet.

Meny

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

– Löjrom ska alltid finnas när man är i Sverige. Här har de tänkt till rejält. Man har anpassat det så det ska passa så många människor som möjligt. Mycket klokt, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström, som drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg sedan 1994.

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.

– Klockrent, det gäller att täcka in hela Sverige. Rödbetorna låter perfekta. Jag har själv köpt av samma skörd och de är små, fina och jättegoda, säger Leif Mannerström.

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky.

– Det låter jättegott, är det ljust kött är det perfekt, säger Leif Mannerström.

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.

– Det är en väldigt bra meny. Både jordgubbar och rabarber ligger i tiden nu. Det är en fullt överkomlig meny att servera till ett lagom antal gäster. Jag önskar dem all lycka, säger Leif Mannerström.

Bröllopstårtan.

Bröllopstårtan är 3,3 meter hög och 250 kilo tung. Den elva våningar höga tårtan är vit och formad som en fyrklöver.

Tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott.

Bröllopstårtan är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet enligt TT. Ovanpå tårtan står bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.

Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

Vin.

Champagne Pommery 2000 Grand Cru.

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault.

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot.

Château Simon 2007 Sauternes.

Publicerad: