Niklas Strömstedt

Maja Strömstedt: ”Jag har inte fått nåt gratis”

Av: 

Benjamin Andrée

Louise Roeck-Hansen

NÖJE

Maja Strömstedt har skrivit kontrakt med ett av världens största skivbolag.

En deal hon fixat helt på egen hand.

– Jag vet att det är många som går och tänker att det är pappa som fixat mitt skivkontrakt. Men så har det verkligen inte varit. Inte alls faktiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Singelaktuella Maja Strömstedt, 20, har på egen hand fixat ett skivkontrakt med ett av världens största skrivbolag - amerikanska Republic Records.

– När jag skrivit ”No fake love” så hamnade den på en av chefernas bord i New York som älskade låten, och helt plötsligt satt jag på deras kontor med ett tjockt kontrakt i min hand, säger hon.

Inte fördel att ha kända föräldrar

Det var mer engagemanget från skivbolaget än de stora pengarna som fick henne att skriva på.

– Eftersom jag växt upp i musikbranschen så vet jag att ett stort förskott bara är ett dyrt lån, för allt ska ju betalas tillbaka. Men Republic är måna om att jag ska komma fram som artist och det känner jag är viktigare i det här läget.

Majas mamma är programledaren Agneta Sjödin, 51, och hennes pappa är musikern Niklas Strömstedt, 60.

Att växa upp med två kända föräldrar är inte alltid till ens fördel.

– Det ska bli skönt att lanseras på en marknad där det inte finns några fördomar om mig som person och barn till kända föräldrar. Jag kan känna att jag många gånger har fått kämpa dubbelt så hårt för att bevisa att det inte är kontakter som tagit mig dit där jag är idag, säger hon.

– Jag vet att det är många som går och tänker att det är pappa som fixat mitt skivkontrakt. Men så har det verkligen inte varit. Inte alls faktiskt.

”Inte jaga framgången”

Men det finns också fördelar med föräldrarnas respektive yrken.

– Jag har lärt mig extremt mycket om hur branschen fungerar bara genom att följa med mamma och pappa på jobbet under min uppväxt. På turnéer och tv-inspelningar, säger hon och fortsätter:

– Det är jag väldigt glad över att jag har med i baggaget i dag. Det är också många saker som pappa har tjatat om genom åren som nu ligger där och gnager och som gör att jag kanske tar lite klokare beslut än vad jag skulle gjort annars.

Kan du ge ett exempel?

– Att inte jaga framgången utan fokusera på musiken, skapandet och att ha kul. Då kommer framgången ofta automatsikt.

Med en pappa som skrivit flera odödliga hits är det lätt att få prestationsångest.

– Jag brukar först brukar spela upp nya låtar för mamma. Hon säger alltid att allt är bra. Jag har börjat spela upp för pappa också men jag har tyckt att det varit lite läskigt för det är ändå hans yrke.

– Pappa är väldigt konstruktiv i sin kritik. Det har han varit med både mig och brorsorna. Mamma har börjat bli lite bättre där och inte bara tycka att allt är bra. Men det är alltid lite läskigare att spela upp låtar för pappa.

”Jag bara längtar efter att få stå i skuggan av henne”

Majas mamma tv-profilen Agneta Sjödin berättar att hon kommer befinna sig på andra sidan Atlanten en del för att stötta Maja.

– Jag vill finnas för Maja när hon börjar sin resa. Jag bara längtar efter att få stå i skuggan av henne. Jag har ingenting emot det, säger hon i Malou efter tio.

Agneta har inte längre något kontrakt med TV4 och det ger henne större möjlighet att kunna stötta dottern.

– Jag gillar friheten. Krävs det att jag ska vara med Maja i USA kan jag vara det för jag har mitt skrivande. Författaryrket kan jag ha med mig var som helst i världen. Det är min dröm att resa med mitt barn på ett häftigt äventyr det är ju fantastiskt!, säger hon.

Hon fortsätter:

– Maja är så pass klok för hon har ändå valt att göra karriär utanför Sverige. Där är hon ”Maja” och inte förknippad med oss.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Niklas Strömstedt

LÄS VIDARE

”Det är som en sagovärld”

ÄMNEN I ARTIKELN

Niklas Strömstedt

Agneta Sjödin