Marvel lanserar fem nya superhjältar

avEmelie Anderberg

NÖJE

Skiljer sig från alla andra superhjältar

1 av 7 | Foto: Marvel
The Unbeatables.

Marvel Comics lanserar The Unbeatables – fem nya superhjältar som skiljer sig från alla andra.

Brottsbekämparna har inte bara dolda superkrafter, de har även ett handikapp gemensamt.

Förutom att bekämpa brottslingar har Marvels fem nya superhjältar, The Unbeatables, en annan sak gemensamt. De lider nämligen av olika tarmsjukdomar. En av författarna bakom Deadpool och X-Men, Fabian Nicieza, har skrivit det som hittills har getts ut.

Lider av Chrons sjukdom

Nicieza har gått ihop med ett läkemedelsföretag för att skapa världens första superhjälteallians som lider av detta handikapp. Flera av karaktärerna är drabbade av Chrons sjukdom och deras tillstånd får mycket utrymme i handlingen. Omslaget till The Unbeatables är designat av Kirbi Fagan – en illustratör från Marvel som själv lider av Chrons.

Stor utmaning

Den första delen av serietidningen avslöjades på London Comic Con, framför 100 000 Marvelfans. Nicieza säger att det har varit en stor utmaning att jobba med något som är så pass nytt i superhjältevärlden.

– Att jobba med tarmsjuka patienter över hela världen för att lyckas skapa en grupp med superhjältar som lever med sådana handikapp, och utefter det skapa ett dramatiskt äventyr, har varit en givande upplevelse, säger Fabian Nicieza.

ARTIKELN HANDLAR OM

Marvel