Ola Salos och Peter Jöbacks rocklåt ersätter blåjeans med kajal och platåskor

NÖJE

Markus Larsson om Jöbacks och Salos ”Sign med out”

1 av 2 | Foto: Två miljoner skäl att vara nöjdaNär Charlotte Perrelli fick framföra sin nya singel i Melodifestivalens andra deltävling uppskattades reklamvärdet till motsvarande över två miljoner kronor i pr-kostnader. Nu får Peter Jöback och Ola Salo framföra sin nyskrivna duett, arenapopnumret ”Sing me out”, för miljontals tittare i kväll. Och självklart släpps låten på Spotify direkt efter sändning. Peter och Ola gör båda succé på teater- och musikalscener men som popmusiker var det ett tag sedan någon av dem hade en hit. Så helt klart har de här två killarna över två miljoner skäl att vara nöjda i kväll.

ROCK. Det är knappast överraskande att Peter Jöback och Ola Salo gör en låt ihop.

Frågan är kanske varför det sker först nu.

”Sing me out” premiärspelas i kväll under Andra chansen i Halmstad och den passar herrarna lika bra som de kulörta perukerna och rosetterna sitter på Dolly Style.

Det är pampig underhållning någonstans mellan musikalteatern och den största scenen på Bråvalla. Rock som ersätter blåjeans med kajal och platåskor.

Och om det är några som ska göra teatralisk och glammig ”nävarna i luften”-anthems är det Jöback och Salo.

De kan den här genren. De har vuxit upp med den. De älskar den. Och rösterna hittar och hakar fast i varandra på ett övertygande sätt låten igenom.

Tankarna går både till Meat Loaf och Queen. Det är alltid lätt att hamna där när Ola Salo inleder en låt vid pianot. Men ”Sing me out” påminner kanske framför allt om ”Calleth You, ­cometh I” med The Ark.

Inte samma klassiker, men energin och uttrycket sover i samma säng.

För Salo är det en rejäl uppryckning jämfört med senaste soloskivan.

Här finns en glöd som kan växa och lysa ännu starkare.

ARTIKELN HANDLAR OM