Karin Adelsköld: ”Kropp och knopp har lagt av”

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4
Karin Adelsköld.

Hon gick en promenad men hittade inte hem igen eftersom hon hade tappat minnet.

Nu har komikern Karin Adelsköld hamnat på sjukhus igen – och är drabbad av utbrändhet.

– Jag är väldigt trött och ledsen men i väldigt god omsorg och får väldigt bra stöd, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Karin Adelsköld, 43, berättade i mitten av september om sin intensiva period med mycket jobb och en flytt till Östersund.

Det blev för mycket för henne.

I inlägget berättade hon att hon hade drabbats av plötslig sjukdom och att hon skulle vara sjukskriven ett tag framöver. Hon bad också om ursäkt för att hon har tvingats ställa in flera uppdrag.

Nu berättar hon i ett nytt inlägg att hon har hamnat på sjukhus i Östersund igen. Och att hon är utbränd.

”Kropp och knopp har lagt av. Så klart trodde jag att jag kunde vara en duktig patient och bli frisk snabbt på två veckor. Lite sömn och motion. Lite yoga och grönsaker. Men det är på riktigt den här gången. Hjärnan har sagt stopp. Helt slutat fungera. Det är dags att vila”, skriver hon och fortsätter:

”Av alla människor jag känner trodde jag att jag var den som var bäst på att hitta balans och ta hand om mig. Därför är det sån chock för mig att jag har gått in i väggen. Blivit utbränd”, skriver hon.

Tillbaka på ruta ett

Hon konstaterar att hon är ”tillbaka på ruta 1 igen”.

”Visst kommer det att bli bra? Ja, klart det kommer att bli bra. Det blir i alla fall bra material till standup framöver. Ska bara bli frisk först”, skriver hon i inlägget.

I mitten av september berättade Adelsköld att livet hade känts tungt en tid.

”Jag har haft svårt att sätta fingret på varför; jag har ju inget att klaga på”, skriver hon.

Hon berättar att familjen har flyttat till Östersund och att hon har haft mycket jobb och roliga uppdrag.

”Men. Det är väl just det. Det har varit lite väl intensivt med både existentiella förändringar och mycket jobb ett tag. Så glädjen har inte riktigt funnits där”, skrev hon då.

I ett sms till Nöjesbladet skriver Adelsköld:

– Jag skulle gå ut och gå en promenad och hittade inte hem igen sen. Jag hade tappat minnet helt. Då förstod jag att det var allvar. Inte bara någon liten stressreaktion utan faktiskt rejält utmattningssymptom. Jag är väldigt trött och ledsen men i väldigt god omsorg och får väldigt bra stöd, skriver hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN