Kikki Danielsson om mobbningen: Jag fanns inte

Uppdaterad 2016-06-28 | Publicerad 2016-06-09

Ska i sitt sommarprat berätta om tuffa tiden

Mobbningen har följt henne genom livet.
I sitt sommarprat tänker hon öppna upp om hur mycket det har påverkat henne i vuxenlivet.
– Jag litar inte på någon, säger hon.

64 år gammal påverkas Kikki Danielsson förtfarande av mobbningen hon utsattes för som barn. Därför ägnar hon sitt avsnitt av ”Sommar i P1” för att berätta om det.

– Mobbning och näthat gör mig så fasansfullt frustrerad, förbannad och ledsen, säger hon.

Som barn kunde hon tidigt läsa, skriva och räkna. Därför fick Kikki Danielsson hoppa över första klass och börja direkt i tvåan. Det ledde till att de äldre barnen mobbade henne.
– Jag har alltid varit ett år yngre. Det sågs inte med blida ögon. Mobbningen var mest psykisk. De bara nonchalerade mig. Jag fanns inte, säger hon när Nöjesbladet träffar henne efter presskonferensen där årets sommarvärdar presenterats.

Litar inte på någon

Mobbningen Kikki blev utsatt för som barn har påverkade henne långt upp i vuxenlivet.
– Det har präglat mitt liv väldigt länge. Jag litar inte på någon. Mitt sociala liv har ju blivit lidande och jag umgås nästan inte med någon. Det är inte förrän på de senaste åren jag känner att jag har en publik som älskar mig. Inte bara som Kikki Danielsson, utan som människa.

Hon berättar om ett speciellt minne då hon släppt sin första LP med gruppen Wizex och spelade hemma i Älmhult där hon gått i skolan.
– Då armbågade sig de allra största mobbarna fram och sa "Du kommer väl ihåg mig?". Jo, det gjorde jag. Men jag sa ingenting. Många har frågat om jag inte kände en triumf då. Nej, det gjorde jag inte. Jag blev fruktansvärt ledsen. Varför duger jag nu?

Umgås du fortfarande nästan inte med någon?
– Nej, eller jag har två andra singlar som jag umgås med. En änkeman och en änka. Men vi har kul ihop. Vi grillar och försöker motionera, säger Kikki Danielsson.

ANNONS