Princes vän om nödlandningen: ”Var en tidsfråga”

NÖJE

”Jag trodde han var borta”

1 av 6 | Foto: Artisten och nära vännen Judith Hill var med Prince när han kollapsade på ett flygplan bara dagar innan sin död

Artisten och nära vännen Judith Hill, 32 var med Prince när han kollapsade på ett flygplan bara dagar innan sin död.

För New York Times berättar hon om skräckupplevelsen.

– Vi visste att det var en tidsfråga, vi var tvungna att gå ner, säger hon.

Knappt en vecka innan Princes död tvingades hans privatplan nödlanda på väg från en spelning i Illinois. Anledningen var en medicinsk nödsituation och världsstjärnan transporterades med ambulans till sjukhus för akutvård.

Artisten Judith Hill var nära vän med Prince och befann sig på planet tillsammans med stjärnan. Nu berättar hon för första gången vad som hände innan de gick ned för nödlandning.

Judith Hill åt middag med Prince när han plötsligt förlorade medvetandet och trillade ihop på andra sidan bordet.

– Hans blick stelnade till, säger hon.

”Trodde han var borta”

Förutom Princes vän Kirk Johnson befann sig ingen annan passagerare på planet. Panik utbröt.

– Han var inte glåmig eller dåsig eller något sådant. Jag trodde han var borta. Vi visste att det var en tidsfråga, vi var tvungna att gå ner. Vi hade ingenting på planet för att kunna hjälpa honom.

Judith Hill försökte hålla Prince vaken medan piloten nödlandade. När han anlände till sjukhuset var han vid medvetande.

– Det var en sådan lättnad för mig, för jag trodde han var borta, säger hon.

I efterhand berättade den nu bortgångna stjärnan om sin nära döden-upplevelse.

”Hörde röster långt borta”

– Han sa: Jag var tvungen att kämpa för mitt liv. Jag minns att jag hörde röster långt bort ifrån och sa till mig själv: följ rösterna, följ rösterna, kom tillbaka till din kropp, du måste göra det här. Och han sa att det var det svåraste han någonsin gjort, att komma tillbaka till sin kropp sådär.

Den officiella obduktionsrapporten visade att Prince dog av en överdosering av det smärtstillande preparatet Fentanyl. Men Judith Hill, som umgicks intensivt med den legendariska världsstjärnan, kände inte till hans hälsoproblem.

– Jag vet bara det alla andra vet om han smärta. Jag har läst om den. I verkligheten var han snabb och smidig. Sa aldrig något, att det här gör ont, aldrig några tecken på problem. Det är därför allt det här är väldigt chockerande, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince