Prince hade smärtstillande i kroppen när han dog

NÖJE

”Planen var att förbättra hans hälsa snabbt”

1 av 2 | Foto: Prince.

Prince hade spår av den smärtstillande medicinen Percocet i kroppen när han dog.

Stjärnan ska också haft en inbokad tid med en läkare specialiserad på opiatberoende dagen efter sin död, skriver Minneapolis Star Tribune.

– Läkaren planerade för ett livräddande uppdrag, säger William Mauzy, klinikens advokat.

Sedan Princes död den 21 april har missbruksrykten omgärdat den ikoniska artisten.

Nu bekräftar en källa med insyn i obduktionen att Prince hade det smärtstillande läkemedlet Percocet i kroppen när han dog. Percocet är en stark, receptbelagd medicin som innehåller opiater.

Enligt källan är det oklart om det var läkemedlet i sig som orsakade Princes död, eller om det bidrog till dödsfallet i kombination med andra medicinska problem.

Skulle behandlas för beroende

Så sent som dagen innan stjärnans död ska hans stab ha bokat in en tid med Dr. Howard Kornfeld, en läkare specialiserad på behandlingar mot opiatberoende, stationerad i Mill Valley, Kalifornien.

Enligt William Mauzy, en av Kornfeld-klinikens advokater, ska Prince då ha befunnit sig i ett allvarligt mediciniskt akuttillstånd.

– Planen var att förbättra hans hälsa snabbt och lägga upp en behandlingsplan. Läkaren planerade för ett livräddande uppdrag, säger William Mauzy.

Möttes av hysterisk personal

Enligt Mauzy kunde inte Howard Kornfeld ta sig till Princes hem Paisley Park den 21 april, utan skickade i stället sin son Andrew Kornfeld för att påbörja behandlingen. När Andrew anlände till Paisley Park runt 9.30 på morgonen möttes han av Princes hysteriska personal.

Artisten dödförklarades 10.07, 19 minuter efter att larmsamtalet kommit in.

Bara dagar innan tvingades Princes privatflyg nödlanda på väg från en spelning i Atlanta på grund av akut sjukdom ombord.

Efter landningen ska Prince ha behandlats för en opiatöverdos.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince