Regina Lund: ”Jag var ett onaniobjekt”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

Regina Lund blev förföljd av hysteriska fans.

I ”Stjärnorna på slottet” berättar hon om de tuffa åren under tv-serien ”Rederiet”.

– Jag hade människor som mordhotade mig för att jag inte var kär i dem, säger hon.

Regina Lund, 50, blev känd för hela svenska folket när hon under 90-talet spelade i den populära tv-serien ”Rederiet”. Men kändisskapet hade sina baksidor. I kvällens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” berättar nu skådespelerskan om de tuffa åren.

– Jag spelade ju en sexsymbol, Mona, och var ett onaniobjekt för alla mellan 15 och 100. Det blev helt hysteriskt. Jag hade människor som ringde på dörren, jag hade människor som stalkade mig, jag hade människor som mordhotade mig för att jag inte var kär i dem, säger hon i programmet.

Anade ingenting

Det var aldrig självklart för Regina Lund att ta rollen som Mona. Hon blev övertalad av sin pappa som menade att det var bra betalt.

– Men jag hade ingen aning om vilken genomslagskraft det skulle få. Jag hade stalkers som hoppade utanför fönstret, och jag var 23–24 år. Folk sprang efter mig.

Till slut blev uppmärksamheten och fansen för mycket för henne. Hon beskriver det själv som att hon blev utsatt för en stor attack.

– Jag klarade inte av det och stängde in mig. Jag blev onödigt introvert, säger hon.

Räddad av musiken

Under många år gick större delen av hennes tid åt till att försöka skydda sig från hysteriska fans. Räddningen blev musiken.

– Att skriva låtar och göra plattor var perfekt då, det blev min fristad, säger Regina Lund.

”Stjärnorna på slottet” sänds lördagar klockan 20:00 på SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE