Farmen i brand – deltagare i tårar

Minns tillbaka: Förlorade sin hund i brand hemma

avLouise Åström

I kvällens avsnitt syntes den brand som härjade på Farmen under inspelningarna.

Deltagaren Louise Olsson brister ut i tårar på grund av att hon minns tillbaka till när hennes eget hus brann ner.

– Huset totalförstördes och en hund dog, säger hon till Nöjesbladet.

1 av 3 | Foto: TV4
Louise Olsson föll i tårar när Farmen började brinna.

Under onsdagens avsnitt av ”Farmen” börjar det plötsligt ryka i farmarnas hus. Det visar sig att deltagaren Kirsi Pärssinens projekt att försöka tillaga chips har orsakat en brand.

I avsnittet berättar hon att hon först kände en konstig lukt. Därefter började huset ryka på flera ställen.

– Jag fattade verkligen inte vad det var. Sedan tänkte jag ’fan, mina chips, herregud’, säger hon i programmet.

Deltagare skrattade

Efter flera försök att hälla vatten på platserna där det ryker får brandkåren komma och släcka huset. Deltagaren Louise Olsson berättar för Nöjesbladet att deltagarna inte fick gå in i huset förrän ett dygn senare. Dels på grund av släckningsarbetet men också för att produktionen var tvungen att bygga upp vissa delar av huset igen.

I avsnittet syns hur flera av deltagarna är vid gott mod och skrattar trots eldsvådan. Något Louise Olsson inte uppskattade.

– Jag förstod inte riktigt vad de tänkte. Huset är inte vårt. Det är någon annans gård som brinner. Jag tycker inte man ska glädjas åt sånt.

Förlorade hund i brand

I programmet börjar Louise gråta när stugan brinner. För henne innebar branden traumatiska minnen från när hennes eget hus tog eld för tre år sedan.

– Det var mikron som började brinna. Huset totalförstördes och en hund dog, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt Louise berodde de andra deltagarnas glädje på att de trodde att de skulle få bo på hotell istället för på farmen.

– De förstod inte vad som väntade...

Det blev inget hotell?

– Nej. De flesta sov i storbondestugan, förutom jag och Rocco. Vi sov i höet på logen. Jag tyckte det blev för mycket folk.

Brann igen

I juli rapporterade Nöjesbladet om branden. Då pågick inspelningarna och brandkåren i räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö uppgav att både trossbotten och skorstenen rök när de kom till platsen.

– Vi har inriktat oss på att ta hand om de glödbränder som fanns. Vi jobbar nu med värmekameror, sa Johan Nilsson vid räddningstjänsten till Aftonbladet då.

Senare under inspelningen drabbades Farmen av ännu en brand. Denna gång fattade ett 1700-talstorp eld och brann ner till grunden. I det eldhärjade huset befann sig deltagare i ”Torpet”, som är en webbversion av den populära realityserien. Ingen kom till skada i någon av bränderna.

”Farmen” sänds onsdag 10 januari klockan 19.30 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4