Bianca Ingrosso försvarar sig: ”Jag är feminist!”

1 av 2
NÖJE

I ett långt inlägg på sin blogg ger nu Bianca Ingrosso svar på den kritik hon har fått senaste dygnet.

Inlägget är döpt ”Jag är feminist! Punkt slut!”

”Jag ser begreppet ”feminism” få mindre och mindre respekt vilket gör mig både ledsen, frustrerad och arg”, skriver hon.

Det var i det senaste avsnittet av podcasten ”Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B” som Bianca Ingrosso, 23, sa att hon inte vill kalla sig själv för feminist. Hon menade bland annat att manshatet gått för långt.

Det ledde till kritik mot tv-personligheten. På sin blogg skriver hon att hon det senaste dygnet blivit kallad för ”kvinnohatare” istället.

Nu vill hon reda ut missförståndet, som hon delvis skyller på bakfyllan.

”I vårt senaste poddavsnitt så fick vi frågan ”Är ni feminister” som vi svarade på. Självklart svarade både jag och Alice att ”JA, vi är feminister”, men tyvärr (som vanligt) så missförstår de flesta det jag säger och vrider och vänder på det till något negativt”, skriver hon på bloggen.

”Det är inte det feminism handlar om”

Bianca Ingrosso är dock fortfarande bestämd på punkten att feminismen inte får gå över till hat.

”Jag är en feminist och tycker likadant som alla feminister!! Men när det går över till hat så tycker jag personligen att det har gått för långt.”

”Jag ska inte låta våra unga kvinnor få växa upp i ett samhälle där man ska känna att man behöver hata män för att vara ”en bra feminist”. Det är inte det feminism handlar om för mig iallafall.”

Ber om ursäkt

I slutet av inlägget ber om ursäkt till dem som tog illa upp eller misstrodde henne.

Bianca Ingrossos förhoppning är att hennes följare ska förstå hennes ståndpunkt bättre nu, utan att missförstå henne.

”Folk tror att offentliga människor ska kunna allt, vet allt, vara bäst på allt och aldrig göra fel eller göra misstag. Så är det inte! Vi är människor som vilka som helst!! Bara för att jag är offentlig så måste det finnas utrymme för mig att lära mig mer om ämnen jag inte är påläst om.”

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36

ARTIKELN HANDLAR OM