Loreen får 100 000 – för inställd spelning

1 av 3 | Foto: FILIP MENESES
Loreen har inte legat på latsidan sedan hon tog hem hela kalaset i Baku. I somras turnerade hon runt Sverige, och hon släppte nyligen en ny skiva. ”De flesta texterna är självupplevda”, berättar hon för Klick. Nu är hon aktuell för en ny festival i Australien.
NÖJE

Spelningen ställldes in.

Men ändå får Loreen 100 000 kronor, enligt Nöjesbladets källor.

– Hennes marknadsvärde är överskattat, säger arrangören Jari Kajanne.

Spola tillbaka bandet elva månader.

Lorine ”Loreen” Talhaoui, 29, återvänder till Stockholm från Baku där hon vunnit Eurovision song contest med låten ”Euphoria”. På Hötorget hyllas hon av tusentals fans.

Nästan ett år senare lockar hon – i egenskap av dragarnamn för en konsert i Lidköping som skulle ha ägt rum på lördag – endast 220 betalande enligt arrangören Blue culture. På grund av den dåliga biljettförsäljningen ställdes showen in.

– Vi har gjort en marknadsföring som heter duga. Det visade sig att Loreens marknadsvärde är överskattat, säger Jari Kajanne på Blue culture.

Priset för Loreen: 250 000 kronor

Samtidigt kritiseras Loreen och hennes bokningsbolag United stage för att ta för högt betalt. Enligt en källa med god insyn är Loreens gage en kvarts miljon kronor – per gig.

– Det handlar om hybris och att folk runt henne tänker kortsiktigt och vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Marknadsmässigt skulle hon ligga på 30 000 kronor per gig, i nivå med artister som David Lindgren, säger källan.

Jari Kajanne:

– Gaget låg däromkring, men det är inget som jag vill kommentera i detalj. Jag kan säga att prislappen för att boka Loreen är för hög i förhållande till efterfrågan, säger han.

Får 100 000 - för att inte spela

Enligt uppgift ska Loreen ha fått 100 000 kronor för den nu inställda spelningen i Lidköping där även Uno Svenningsson och Cirkus cirkör skulle ha medverkat.

Jari Kajanne vill inte kommentera uppgiften om att de fick betala Loreen 100 000 kronor för den inställda spelningen.

– Det är ett avtal mellan oss och United stage. Vi har betalat en del av ursprungsgaget men får själva ta ansvar för att det var en sen avbokning från vår sida. Jag kan bara säga att vi är besvikna över att Loreens marknadsvärde är så pass överskattat, säger han.

Nöjesbladet fick sent under torsdagen tag på Dennis Karlsson, bokningsansvarig för Loreen på United stage, som befann sig på en konsert.

– Jag får ringa upp efter konserten. Jag skulle definitivt säga att marknadsvärdet för Loreen inte är för högt, men jag återkommer lite senare, sa han.

Trots senare försök att etablera kontakt hörde Dennis Karlsson inte av sig åter.

Loreens manager Torbjörn Sten hänvisar alla frågor till United stage:

– United stage har hand om alla spelningar i Sverige. Det enda jag vet är att spelningen i Lidköping blev inställd, men detaljerna kring det är inget jag vet något om, säger han.