Sofis modegala - se alla bilderna från festen här!

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Sofis mode avslutade sommarturnén i Stockholm

1 av 66
ÄNTLIGEN! Efter en lång väntan var det dags: Sofis mode ställde till med gala på Café Opera. Häng med och spana in bilderna från kvällen! Här Sofi Fahrman i klänning från Dagmar.

Sommarens sista - och skönaste - modegala rev loss med fullt hus på Café Opera i Stockholm under torsdagskvällen. Kunde du inte hänga med oss på Cafét? Läs ett referat här i stället!

Nina Johansson och Sofi Fahrman var kvällens konferencierer.
Nina Johansson och Sofi Fahrman var kvällens konferencierer.

Som storslagen avslutning på sommaren anordnade Sofi och redaktionen en smaskig gala. Nära 700 läsare trängdes på ett varmt och svettigt Café Opera, där finalisterna från sommarens modeturné tävlade om den prestigefyllda titeln "Sveriges bästa look".

Sofi Fahrman och Nina Johansson var kvällens konferencierer. Med den just avslutade modeveckan färskt i minnet tipsade de om de senaste trenderna från catwalken tillsammans med särskilt inbjudna gäster.

Dessutom korade vi årets modekedja och utsåg årets inspiratör, samt hade en modevisning med kedjornas hetaste höstoutfis. Bland de tolv modellerna på catwalken såg vi ingen mindre än vår egen Therese Fischer som driver bloggen The Model Diary!

Kunde du inte själv vara på plats? Det här är en sammanfattning av vad som hände under kvällen!

När dörrarna öppnades strax efter kl 20 ringlade kön lång. Nära 700 härliga läsare dök upp - stort tack alla som kom!

Först ut på scen var Lilla Sällskapet som sparkade igång festen med två låtar. Jubel!

Sofi och Nina intog scenen för att kora årets inspiratör. De nominerade var Ann-Sofie Back, Loreen, Gina Dirawi, Alexander Skarsgård och Linda Sundblad. Sofi sprättade kuvertet med vinnaren och läste upp juryns motivering:

"Det har hunnit gå några år sedan vi först såg henne - men vi tror ändå att hon bara är i början av sin resa. Med mod, värme och engagemang sprider hon sitt budskap över världen och inspirerar på alla plan - oavsett om det gäller stil, musik eller mänskliga rättigheter.

Årets inspiratör är: LOREEN!"

Inspiratören själv är tyvärr utomlands och kunde inte själv ta emot sitt pris. Men hennes agent Lili Assefa, som tog emot priset i hennes ställe på scen, lät hälsa att Loreen är mycket hedrad och glad över sitt pris.

Efter en kort paus var det dags att prata lite skönhetstrender. Hårstylisten Tony Lundström, hårvårdsmärket Sunsilks svenska representant, tog plats på scen och berättade om två väldigt typiska frisyrtrender för hösten: det utsläppta, avslappnade festivalhåret och det tuperade 60-talshåret.

Sedan väntade priset till Årets modekedja. Sofis modes chefsstylist Pamela Bellafesta kallades upp på scenen för att utse vinnaren bland de nominerade: Gina Tricot, Lindex, JC, Bik Bok och Weekday. Vinnarmotiveringen löd:

"Trendigt men aldrig ängsligt, kommersiellt men aldrig tråkigt. Nyfikenhet och fingertoppskänsla har tagit vår vinnare från starten i Stockholmsförorten ut i Europa."

Årets modekedja är: WEEKDAY!

Liselotte Olovzon och Jacob Huurinainen från Weekday var på plats för att ta emot priset och förklarade sina framgångar med att de alltid "går på magkänsla" i sina kollektioner.

– Det här priset, wow, det var både tippat och otippat. Det är så mycket tjejer här, vi gör ju både herr- och damkläder. Så det var otippat på det viset, men väldigt kul sade en överrumplad Liselotte efter prisutdelningen och avslutade:

– Stort tack till alla våra kunder, så klart!

Priset följdes av en kaxig och dundersnygg modevisning med kläder från Bik Bok, Lindex, Topshop, Gina Tricot och JC, stylad av Pamela Bellafesta och Karoline Andersson. Skorna kom från Vagabond.

Så var det dags för den viktigaste kategorin av alla: Sveriges bästa look. Finalisterna kommer från Sveriges alla hörn och har tävlat under Sofis modes sommarturné i Båstad, Borgholm, Visby samt på webben. Vinnare blev:

Emma Seidemo!

– Lite omtumlande, det var min syster som skickade in bilden på mig och jag hade ingen aning om det här, sade Emma efter prisutdelningen.

– Jag jobbar i en internetbutik med kläder och är intresserad, gillar verkligen kläder.

– Just nu är det 20-talet som ligger mig varmast om hjärtat. Men jag har varit rätt inne på 40-tal också, emellanåt.

Alex Saidac, tjejen som gjort succé i sommar med "Stay in this moment", avslutade hela kalaset med tre låtar från sin kommande platta.

Stort tack alla som gjorde det möjligt!

Text: Mia Sahl och Annica Lundbäck, Foto: Carolina Byrmo, Ingrid Hagberg

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN